(FOTO) Legenda Partizana danas slavi svoj 93. rođendan

Autor:

Sport

05.03.2020

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda jugoslovenskog fudbala i FK Partizan g. Marko Valok danas je proslavio svoj 93.rođendan.

RepublikaFoto: youtube.com/Danas Conference Center/mc.rs
Marko Valok

U prostorijama kluba u Humskoj okupili su se članovi porodice i fudbalski velikani među kojima su bili g.Branko Rašović, g. Ivan Ćurković, g. Lazar Radović, g. Ilija Petrović i dr.

Predsednik FK Partizan g. Milorad Vučelić obratio se prisutnim gostima i uručio prigodne poklone g. Valoku, njegov dres kao i aktuelan dres crno-belih

Među prisutnima su bili i generalni direktor FK Partizan g. Miloš Vazura, prof. dr Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan, zamenik generalnog direktora g.Milorad Nikolić.

Valok je igrao za crno-bele u periodu od 1947. do 1959. godine odigrao je 470 mečeva postigavši 165 golova. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je na šest mečeva i tri puta se upisao u strelce.

Posle igračke karijere radio je kao selektor Mjanmara (1959-63), da bi posle azijske epizode došao na klupu crno-belih i bio deo njegovog stručnog štaba do 1967. godine. Sa crno-belima je osvojio jednu titulu (1948/49) i tri Kupa. Odigrao je ukupno 14 mečeva protiv Crvene zvezde, a na 13 duela je dao po gol. Kao trener radio je još u podgoričkoj Budućnosti, Vojvodini, Borcu iz Banja Luke, Teteksu iz Tetova, Galenike, Radu... Marko Valok i dalje je sa 13 golova najbolji strelac u derbijima, Saša Ilić je postigao četiri, a bivši kapiten Zvezde Nenad Milijaš tri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading