KONAČNO SE VRAĆAJU KUĆI: Travnata podloga je zamenjena - vrednost radova je iznosila 700.000 evra!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.10.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da se ekipa na domaćem terenu uključi u borbu za ostvarenje ciljeva.

KONAČNO SE VRAĆAJU KUĆI: Travnata podloga je zamenjena - vrednost radova je iznosila 700.000 evra!

Foto: FK Javor-Matis Ivanjica/Tomislav Đurović

Iako su prethodnu superligašku sezonu okončali sa samo bodom manje u odnosu na niški Radnički koji je uspeo bez baraža da obezbedi opstanak u superligaškom društvu, Ivanjičani su bili apsolutni favoriti u doigravanju za opstanak, ali su doživeli bolan neusmeh u dvomeču sa Tekstilcem iz Odžaka, čime su se nakon dve sezone vratili u drugoligaško društvu.

 

Fudbaleri ivanjičkog Javor-Matisa nakon osam odigranih mečeva u okviru Prve lige Srbije ostvarili su skor od tri pobede, četiri remija i jednog poraza i sa ukupno 13 osvojenih bodova trenutno zauzimaju sedmu poziciju na tabeli, ali se mora istaći da imaju i meč manje odigran, tako da bi eventualnim trijumfom nad velikim rivalom iz Smedereva, mogli da stignui do četvrte pozicije na tabeli, mesta koje vodi u baraž za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

Međutim, ono što se posebno mora istaći, jeste činjenica da bi verovatno rezultati Javo-Matisa bili i bolji da ekipa usled radovan na stadionu "kraj Moravice" nije prethodne mečeve kao domaćin igrala na stadionu "Radomir Antić" u Užicu, kao i sportskim objktima u Šapcu i Lučanima.

Ipak, konačno su radovi na ivanjičkom stadionu privedeni kraju i ekipa se vraća kući. Gradski stadion u Ivanjici, poznatiji kao stadion "kraj Moravice" spreman je da već danas (sreda, 2. oktobar) sa početkom od 19 časova ugosti fudbalere Javor-Matisa i Smedereva 1924 u duelu koji u mnogome može odrediti dalju sudbinu obe ekipe u aktuelnom šampionatu.

Travnata podloga na stadionu u potpunosti je promenjena. Postavljena je veštačka trava najnovije generacije a kako se saznaje vrednost radova iznosila je oko 700.000 evra.

 

 

Sasvim je jeasno da će klub koji je neretko kuburio sa stanjem svog terena, ubuduće imati sjajne uslove za rad i takmičenje i može se očekivati da će Javor-Matis uskoro ponovo biti konkurentan i u najvišem stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading