DA LI SE SEĆATE KLUBA IZ PRIGREVICE? Pre dve godine su osvojili titulu i nestali sa mape - Bratstvo 2019 ponovo krči sebi put ka vrhu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.09.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavljali su kolektiv koji je nagoveštavao velika ostvarenja i u najvišim takmičarskim rangovima.

DA LI SE SEĆATE KLUBA IZ PRIGREVICE? Pre dve godine su osvojili titulu i nestali sa mape - Bratstvo 2019 ponovo krči sebi put ka vrhu!

Foto: FK Bratstvo 2019 Prigrevica

Fudbaleri Bratstva 2019 iz Prigrevice, mesta u opštini Apatin, takmičarsku 2022/23 godinu okončali su šampionski u okviru Vojvođanske lige Sever.

 

Zabeležili su skor od 25 pobeda, dva remija i tri poraza, uz gol količnik 87:22, čime su do titule stigli sa čak 20 bodova prednosti u odnosu na OFK Vrbas i što je mnogo važnije, klub je sebi obezbedio mesto u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog fudbala, ali u trećem rangu takmičenja nikada nije nastupio.

Na veliko iznenađenje sportske javnosti Bratstvo 2019 je odlučilo da se vrati u najniži rang i jedna prelepa fudbalska bajka je okončana.

Međutim, u Prigrevici nisu dozvolili da njihov klub u potpunosti nestane sa fubalske mape Srbije. Prethodne sezone nastupili su u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Sombor 2. razred gde su sa skorom od 15 pobeda i tri remija zauzetli drugu poziciju na tabeli, što im je bilo dovoljno da se sa Jedinstvom iz Stanišića nađu u višem takmičarskom rangu.

Početak nove sezone u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Sombor 1. razred bio je kao iz snova. Bratstvo 2019 je savladalo OFK Odžake rezultatom 3:0 i mnogi su pomislili da bi u Prigrevici vrlo brzo mogao da se ponovo igra četvrtoligaški fudbal.

Međutim, klub je ušao u seriju poraza, tako da u prethodna tri kola nije osvojen niti jedan bod. Redom su bolji od Bratstva 2019 bili Polet izKaravukova (1:2), Polet iz Rastine (0:3) i Polet iz Sivca (1:2), tako da se teško može očekivati ponovni uzlet sportskog kolektiva iz Prigrevice ka višem takmičarskom rangu.

Foto: FK Terekveš Svilojevo

Meč koji može predstavljati prekretnicu sezone

 

Ovog vikenda, u nedelju 22. septembra sa početkom od 16 časova Bratstvo 2019 dočekuje Terekveš iz Svilojeva, ekipu koja ne zna za poraz u novojsezoni, ali i koja je u četiri prvenstvena duela zabeležila svega jedan trijumf uz tri remija. Predstojeći protivnik ima u ovom momentu i najbolju odbranu u ligi i slobodno se može reći da bi eventualnim trijumfom u predstojećem meču Bratstvo 2019 možda došlo i do prekretnice u aktuelnoj takmičarskoj godini i zakoračilo ka toliko željenom povratku u četvrti rang srpskog klupskog fudbala.

- MFL Sombor, 1. razred, 5. kolo:

Bratstvo 2019 (Prigrevica) - Terekveš (Svilojevo)

Stadion: "Goran Nesvanulica - Klipi", Prigrevica

Datum: Nedelja, 22. septembar

Početak: 16 časova

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading