ŠUŠKA SE: Nakon Zaječara i Loznica dobija SUPERLIGAŠA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.07.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na novoizgrađenom stadionu već od jeseni se igra superligaški fudbal?

ŠUŠKA SE: Nakon Zaječara i Loznica dobija SUPERLIGAŠA!

Foto: Starsport

Svega tri nedelje su ostale do početka nove superligaške sezone koja će doneti značajne promene u odnosu na takmičarsku 2023/24 godinu,

 

Da podsetimo, ekipe beogradskog Voždovca i surduličkog Radnika nisu više deo elitnog ranga. Oni su po okončanju prošlosezonskih borbi za bodove zauzeli dva poslednja mesta na tabeli i od početka meseca avgusta će krenuti u borbu za prvoligaške bodove, a njima se nakon baraž dvomeča pridružio i ivanjički Javor-Matis.

U Superligu Srbije se vraća OFK Beograd koji će nakon punih osam godina ponovo biti deo elitnog ranga, a uz "romantičare", prvi put u istoriji u konkurenciji najboljih srpskih fudbalskih klubova naćiće se Jedinstvo sa Uba i Tekstilac iz Odžaka.

S obzirom da se kreće u rekonstrukciju Omladinskog stadiona, OFK Beograd j još ranije obavestio svoje navijače i sportsku javnost da će svoje mečeve kao domaćin u narednoj sezoni igrati na novoizgrađenom stadionu "Kraljevica" u Zajčaru, a istovremeno se pojavil opitanje gde će novobeogradski IMT ugostiti svoje rivale.

Naime, IMT je prethodne sezone u svojoj premijernoj superligaškoj godini, kao domaćin igrao na stadionu Voždovca, popularnom "krovu", ali ovoga puta do dogovora dva kluba nije došlo što je otvorilo pitanje mesta domaćinstva popularnih "trakstorista".

Foto: Instagram.com/Stadionai i arene/printscreen

Superliga stiže na "Lagator"

 

Kako se još uvek nezvanično saznaje, rukovodstvo IMT-a razmatra mogućnost da bude domaćin na velelepnom sportskom objektu u Loznici, stadionu na kojm je nedavno odigrano i finale Kupa Srbije za sezonu 2023/24 između Crvene zvezde i novosadske Vojvodine (2:1).

Ukoliko do navedenog i dođe, to će značiti da će se pored Zaječara i u Loznici prvi put u istoriji ovih gradova igrati fudbal elitnog ranga.

Navedeno bi svakako bilo dobar podsticaj i za lokalne klubove Timok 1919 i Loznicu da u nekim narednim godinama donesu superligašku konkurenciju u svoje gradove.

Da podsetimo, u premijernom susretu sezone 2024/25 ekipa IMT-a gostuje TSC-u u Bačkoj Topoli, a premijerni meč nove takmičarske godine na "svom terenu" odigraće poslednjeg vikenda meseca jula kada će ugostiti kragujevački Radnički 1923.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading