"VEK ČISTE LJUBAVI": Nakon obeležavanja klupske slave, "ere" najavile proslavu velikog jubileja - kompletna sezona će biti u crveno-crnim bojama!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.06.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred "erama" je sezona velikog jubileja.

"VEK ČISTE LJUBAVI": Nakon obeležavanja klupske slave, "ere" najavile proslavu velikog jubileja - kompletna sezona će biti u crveno-crnim bojama!

Foto: GFK Sloboda Užice

Fudbaleri užičke GFK Slobode prethodnu sezonu u okviru Prve lige Srbije okončali su u ukupnom skoru na 12. poziciji, poslednjem mestu koje je obezbeđivalo opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

S obzirom da je iza crveno-crnih prilično turbulentna sezona koja je protekla u grčevitoj borbi za opstanak, navedeno ostvarenje može se i mora smatrati zadovoljavajućim, ali svi na stadionu "Radomir Antić", ali i kompletnom gradu na Đetinji, nadaju se daleko boljim ostvarenjima u narednoj takmičarskoj godini, a mnogi se potajno nadaju čak i napadom na jedno od mesta koje vodi u elitni rang.

Posebno se navedene želje produbljuju usled činjenice da će naredna sezona proteći u proslavi velikog jubileja, veka psotojnja užičke Slobode. Tim povodom rukovodstvo "era" se saopštenjem obratilo navijačima, ali i kompletnoj javnosti:

- Pred nama je jubilarna sezona u kojoj obeležavamo 100 godina postojanja našeg kluba, jedan vek ponosa i slave, jedan vek velikih igrača, trenera i navijača, jedan vek imena Slobode, jedan vek čiste ljubavi.

U nastavku saopštenja klub iz grada na Đetinji obaveštava navijače da mogu očekivati i iznenađenja tokom predstojeće sezone:

- Trudićemo se da čitava sezona prođe u duhu ovog velikog jubileja. Očekujte iznenađenja, lepe i nezaboravne trenutke i budite uz svoj klub i u ovoj jubilarnoj sezoni.

Sportsko društvo Sloboda, osnovano je u proleće 1925, kao Užički radnički sportski klub Sloboda, na inicijativu sindikalnih organizovanih užičkih radnika i realizaciji odluka Treće zemaljske konferencije KPJ. Osnivači su bili revolucionari Miloš Marković (koji je osnovao i FK Radnički Niš) i Josip Šiber. Osnovnu sportsku aktivnost predstavljao je fudbal.

Foto: GFK Sloboda Užice

Obeležena je i klupska slava - Svete Trojice

 

Takođe treba napomenuti da su Užičani u nedelju 23. juna proslavili i klupsku slavu Svete Trojice, a domaćin slave bio je Slavko Mićević.

Kada je reč o novoj sezoni, Užičane već u prolećnoj premijeri očekuje veliko iskušenje. GFK Sloboda u 1. kolu takmičarske 2024/25 godine gostuje u prestonici ekipi RFK Grafičara, a prvi meč na svom stadionu "Radomir Antić" odigraće 10. avgusta kada će ugostiti sremskomitrovački Radnički.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading