PUTEVI IM SE RAZILAZE: Sada i zvanično - Dejan Delić više nije trener Omladinca!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.06.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnja je trajala samo šest meseci.

PUTEVI IM SE RAZILAZE: Sada i zvanično - Dejan Delić više nije trener Omladinca!

Foto: FK Omladinac Rakinac

Fudbaleri Omladinca iz Rakinca sezonu 2022/23 u okviru Opštinske lige Velika Plana okončali su trijumfalno, što ime je omogućilo i plasman u više stepen takmičenja Podunavsku okružnu ligu prvi put nakon sezone 2016/17.

 

Međutim, Rakinčani su u pretom takmičarskom rangu "plesali samo jedno" leto i od jeseni će ponovo biti članovi opštinskog ranga takmičenja.

Tokom prethodne takmičarsko godine ostvaril isu skor od pet pobeda, isto toliko remija i čak 20 poraza što je bilo dovoljno samo za 14. poziciju na tabeli.

U zimskoj pauzi klub je preuzeo i novi trener Dejan Delić koji je sa pozicije šefa stručnog štaba uspeo da zabeleži čak četiri trijumfa, ali to nije bilo dovoljno da nastavi saradnju sa Omladincem. Nakon svega šest meseci putevi im se razilaze, ali je svakako rastanak bio prijateljski.

Da podsetimo, Delić je sa velikim uspehom vodio mlađe kategorije i seniore FK Sloge iz Miloševca, mlađe kategorije i seniore FK Udarnika iz Lozovika, mlađe kategorije KFK Plana, mlađe kategorije i seniore AF Djokić, mlađe kategorije FK Morave iz Velike Plane, a njegovim angažovanjem prethodne zime bilo je jasno da u Rakincu veruju u opstanak. Međutim, loša ostvarenja u prvom delu takmičarske 2023/24 godine nisu se mogla nadoknaditi u nastavku, tako da je 17 osvojenih bodova ovog proleća bilo nedovoljno za opstanak u Podunavakoj okružnoj ligi.

Foto: FK Omladinac Rakinac

Biće novih slavlja u Rakincu

 

Nakon informacija o prekidu saradnje, čelnici Omladinca su izjavili:

- Želimo da se zahvalimo treneru Dejanu Deliću na tome što je prihvatio više nego izazovnu situaciju u kojoj se nalazio naš fudbalski klub na startu prolećnog dela prvenstva. Stav uprave kluba je bio da se na mesto trenera seniorskog tima postavi trener sa fudbalskim iskustvom koji će svojim znanjem, umećem, pozitivnim pogledom na svet doneti ono što je nedostajalo našoj ekipi. Iskusni stručnjak, smiren i staložen u situacija u kojima je to bilo preko potrebno, a pre svega dobar čovek ostaje prijatelj kluba. Stekli smo jedno novo iskustvo i prijateljstvo sa saradnju u nekom drugom momentu. Deki hvala ti puno na svemu, želimo ti da sa lakoćom ostvariš sve svoje uspehe.

Lepe reči izneo je i sam trener:

- Želeo bih da se zahvalim kompletnoj upravi fudbalskog kluba Omladinac iz Rakinca na pruženoj prilici. Ulog je bio veliki, izazov još veći i ostaje žal za opstankom u kvalitetnoj ligi kao što je Podunavska Okružna liga. Da je bilo malo sportske sreće, ishod u prvenstvu bi bio drugačiji. Ipak mali bodovni saldo iz prve polusezone je učinio svoje. Trenerski posao je takav da su rezultati merilo uspeha, tako da je vreme za nove izazove. Klubu želim ekspresan povratak u POFL-u, jer to zaslužuju u svakom pogledu.

Omladinac iz Rakinca se vraća u niži stepen takmičenja, ali sa jasnom idejom da se ekpresno vrati u okružnu ligu, a kako bi u tome i uspeli, klub će brzo morati da reaguje i angažuje novog stratega na klupi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading