CELA NACIJA JE REPREZENTACIJA: Svi zajedno uz "orlove" - brojni srpski klubovi su imali svoje predstavnike na "Alijanc Areni"! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.06.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I druga utakmica našeg nacionalnog tima na Evropkom prvenstvu je okončana.

CELA NACIJA JE REPREZENTACIJA: Svi zajedno uz "orlove" - brojni srpski klubovi su imali svoje predstavnike na "Alijanc Areni"! (FOTO GALERIJA)

Foto: RTS/printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije nakon gotovo četvrt veka se našla na evropskoj smotri reprezentativnog fudbala i na startu takmičenja poražena je od reprezentacije Engleske minimalnim rezultatom 0:1.

 

Drugi meč "orlova" odigran je na minhenskoj "Alijanc Areni" gde su puleni selektora Dragana Stojkovića zahvaljujući kreaciji Luke Jovića uspeli da stignu do boda koji ostavlja našu reprezentaciju u trci za plasman u nokaut fazu Evroskog prvenstva.

Srpska reprezentacija je na velelepnom sportskom objektu u Minhenu imali podršku gotovo 30.000 navijača, a među njima se našao i veliki broj navijača, fudbalera i predstavnika klubova koji se takmiče u nižim ligama srpskog klupskog fudbala.

Veliku podršku "orlovima" dali su navijači Mladosti iz Bačkog Jarka. Velika srpska zastava sa natpisom ovog srpskog mesta našla se na centralnoj poziciji na tribini, a istovremeno se na tribinama i našla grupa navijača koji su nosili majice FK Mladost Bački Jarak.

Slična situacija viđena je i sa šampionom beogradske grupe srpskoligaškog karavana. Novi član Prve lige Srbije, ekipa Zemuna je imala značajan broj predstavnika na tribinama, a u društvu odabranih priećeni su i navijači u majicama beogradskog Miljakovca, OFK Niša, a isticala se i zastava Fudbalskog kluba Kameni iz Ašanje.

Ono što svakako može da raduje jeste i činjenica da je na "Alijanc Areni" viđen i grb Fudbalskog kluba Trepča iz Kosovske Mitrovice što je svakako oduševilo sveljubitelje fudbala.

 

Kada je reč o nastavku takmičenja, pulene selektora Dragana Stojkovića Piksija u utorak 25. juna očekuje poslednji i odlučujući meč grupne faze. Ukoliko "orlovi" žele da se izbore za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva neophodno je da savladaju selekciju Danske, mada bi po nekim kalkulacijama možda i bod u ovom meču može biti dovoljan za mesto među 16 najboljih evropskih reprezentacija, ali je za tako nešto potrebno i da se još mnogi rezultati poklope, tj. da idu u korist fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

Ono što je svakako sasvim izvesno, jeste činjenica da će Srbija i u utorak uveče imati veliku podršku na tribinama minhenskog stadiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading