NAKON ČETIRI GODINE: Elita se vraća u Bačku Palanku - Superliga se ponovo igra na "Vavi"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.06.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivana odluka...

NAKON ČETIRI GODINE: Elita se vraća u Bačku Palanku - Superliga se ponovo igra na "Vavi"!

Foto: Starsport

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka ispisali su najslavnije stranice svoje istorije trijumfom u baražu za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala gde su u dvomeču bili bolji od ivanjičkog Javor-Matisa.

 

Istorijski trenutak dogodiće se 20. jula kada će Tekstilac dočekati ekipu novosadske Vojvodine, ali se postavlja pitanje gde će navedeni meč biti odigran.

Gradski stadion u Odžacima ne ispunjava minimalne uslove za utakmice superligaškog karavana, tako da se od ostvareja istorijskog rezultata, među ljubiteljima fudbala u Odžacima vodi polemika gde će ekipa odigrati svoje mečeve u eliti. 

Čini se da je pitanje konačno dobilo odgovor. 

Kako rukovodstvo Tekstilca ističe, plavo-beli će svoje mečeve u superligaškoj konkurenciji igrati na stadionu "Slavko Maletin Vava", u Bačkoj Palanci, domu fudbalera OFK Bačke

Foto: OFK Bačka

Ponovo će se u Bačkoj Palanci igrati superligaški fudbal

 

Tim povodom javnosti se obratio i sportski direktor superligaša iz Odžaka:

- Mi smo početkom prošle sezone taj problem rešili, tako što smo nekoliko prvih utakmica odigrali na stadionu „Slavko Maletin – Vava” u Bačkoj Palanci. Namerama nam je da tu saradnju sa čelnicima OFK Bačke nastavimo i u novoj sezoni. To je i najbolja varijanta, jer su Odžaci udaljeni 40 kilometara, tako da našim simpatizerima neće biti veći problem da nas podrže kada budemo domaćini - istakao je Veselin Đurković u razgovoru za "Sportski žurnal".

Da podsetimo, poslednji meč elitnog ranga srpkog klupskog fudbala na stadionu "Slavko Maletin Vava" odigran je 14. maja 2021. godine kada je u Bačkoj Palanci gostovala Crvena zvezda, a meč je okončan ubedljivim trijumfom crveno-belih rezultatom 5:0, a u listu strelaca su se upisali Željko Gavrić (2), Milan Pankov, Njegoš Petrović i Mirko Ivanić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading