SVI ZAJEDNO UZ "ORLOVE": Podrška srpskim reprezentativcima stizala je sa svih strana - navijači su svim srcem bodrili izabranike Dragana Stojkovića! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.06.2024

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi za Srbiju i sve za Srbiju.

SVI ZAJEDNO UZ "ORLOVE": Podrška srpskim reprezentativcima stizala je sa svih strana - navijači su svim srcem bodrili izabranike Dragana Stojkovića! (FOTO GALERIJA)

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije nakon gotovo četvrt veka konačno je odigrala svoj meč na Evropskom prvenstvu, a protivnik je bio, verovatno i najteži mogući. Puleni selektora Dragana Stojkovića isprsili su se pred nacionalnim timom Engleske, a i pored minimalnog poraza (0:1), utisak je da su "orlovi" zaslužili daleko više i da ne bi bilo nezasluženo da nakon premijernih 90 minuta fudbala, Srbija ima na svom kontu barem jedan bod.

 

Da podsetimo, već u 13. minutu susreta Englezi su stigli do prednosti. Vezista madridskog Reala odlično je iskoristio nepažnju u zadnjoj liniji izabranika Dragana Stojkovića Piksija, te je neometan iz srca šesnaesterca u "engleskom stilu", udarcem glavom doveo vicešampione Starog kontinenta do prednosti.

U nastavku meča "orlovi" su zaigrali daleko bolje i ostaje žal za nekolicinom prilika koje su stvorene tokom drugog poluvremena.

Naš nacionalni tim je imao veliku podršku navijača na stadionu u Gelzenkirhenu. Gotovo tokom čitavog meča naše pristalice su bile i znatno glasnije od brojčano nadmoćnijih Engleza dajući "vetar u krila orlovima".

Istovremeno, čini se da je Srbija tokom odigravanja meča bila prazna, s obzirom da je kompletna nacija bila uz TV prijemnike, a prema fotografijama i snimcima koje nam danas stižu u velikom broju, srpski niželigaški klubovi su se organizovali, te je širom naše zemlje bilo organizovano kolektivno praćenje premijerne utakmice "orlova" na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Fudbalski klub Lokomotiva iz Lapova je organizovala gledanje utakmice na velikom video bimu.

 

 

Istovremeno u i ispred prostorija kluba, kao i u lokalnim restoranima uživo praćenje duela između Srbije i Engleske organizovali su Boirac iz Ostružnice, Partizan iz Vitojevaca, kao i pančevački Dinamo 1945.

 

Fudbalska reprezentacija srbije već u četvrtak 20. juna igra svoj drugi, a možda i presudni meč na EVRO 2024. Tog dana sa druge strane terena naćiće se izabrana selekcija Slovenije koja je na startu takmičenja remizirala sa Danskom rezultatom 1:1.

Pozivamo sve klubove u Srbiji, koji organizuju kolektivno gledanje mečeva srpske fudbalske reprezentacije, da nam pošalju snimljeni materijal koji ćemo rado objaviti.

Svi za Srbiju i sve za Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading