ŽREB JE REKAO SVOJE: Raspored Prve lige Srbije! Ivanjičane očekuje pakao na samom startu! Derbi dojučerašnjih srpkoligaša igra se u Čačku!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.06.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raspored takmičenja drugog stepena takmičenja za sezonu 2024/25.

ŽREB JE REKAO SVOJE: Raspored Prve lige Srbije! Ivanjičane očekuje pakao na samom startu! Derbi dojučerašnjih srpkoligaša igra se u Čačku!

Foto: Veljko Petrović

Prva liga Srbije u prethodnoj takmičarskoj godini donela je veliki broj uzbuđenja, ali ona nisu bila usmerena u borbi za šampionski pehar, s obzirom da je ekipa OFK Beograda već na polusezoni obezbedila prvu poziciju i direktan plasaman u elitu.

 

Uz "romantičare" plasman u superligaški karavan obezbedilo je ubsko Jedinstvo kao drugoplasirana ekipa, dok je Tekstilac iz Odžaka do navedenog poduhvata stigao kroz baraž dvomeč protiv ivanjičkog Javora.

Kada je reč o novoj sezoni u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbala, u njemu će se naći tri dojučerašnja superligaša. Pored pomenutog Javora, tu su i beogradski Voždovac i surdulički Radnik, dok su kroz srpskoligaški karavan plasamn u Prvu ligu Srbije obezbedili Zemun (Srpska liga Beograd), GFK Sloven iz Rume (Srpska liga Vojvodina), Borac 1926 iz Čačka (Srpska liga Zapad) i kruševački Trayal (Srpska liga Istok).

Na sednici Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije obavljen je i žreb prvoligaškog takmičenja za sezonu 2024/25, a na prvi pogled je jasno da će premijerna runda doneti velika uzbuđenja u Čačku, aremskomitrovačkoj "AdmiralBet Areni", na beogradskom "Krovu", kao i u Gornjoj varoši.

 

- Prva liga Srbije, 1. kolo:

Smederevo 1924 (Smederevo) - OFK Vršac (Vršac)

Mačva (Šabac) - GFK Dubočica (Leskovac)

Radnik (Surdulica) - GFK Sloven (Ruma)

Borac 1926 (Čačak) - Trayal (Kruševac)

RFK Grafičar (Beograd) - GFK Sloboda (Užice)

Radnički (Sremska Mitrovica) - Mladost GAT (Novi Sad)

Voždovac (Beograd) - Inđija Toyo Tires (Inđija)

Zemun (Zemun) - Javor-Matis (Ivanjica)

Mečevi premijerne runde na programu su trećeg dana meseca avgusta, a treba napomenuti da se sistem takmičenja nije menjao. Nakon 30. kola, liga se deli na plej-of i plej-aut fazu u kojoj će učešće uzeti po osam ekipa. 

Šampion i drugoplasirani tim obezbeđuju plasman u Superligu Srbije za sezonu 2025/26, dok će trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa pokušati kroz baraž da stignu do identičnog ostvarenja.

Poslednje četiri plasirane ekipe nakon 7. kola plej-auta, sele se u srpskoligašku konkurenciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading