OVAKO SE IGRA ZA NACIONALNI DRES: Reprezentacija Srbije je "petardom" protiv Francuza stigla do finala! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

08.06.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momci idemo po šampionski pehar!!!

OVAKO SE IGRA ZA NACIONALNI DRES: Reprezentacija Srbije je "petardom" protiv Francuza stigla do finala! (FOTO GALERIJA)

Foto: Zoran Vukomanović

Sedmi dan Evropskog prvenstva u minifudbalu koje se organizuje u Sarajevu bio je rezervisan za polufinalne okršaje, gde je reprezentacija Srbije snage odmerila sa selekcijom Francuske.

Republika

Peti meč našeg tima na ovom takmičenju protekao je u sada već prepoznatljivoj igri, od prvog minuta napadački, presing na odbranu rivala i brzi golovi, bez previše zadržavanja lopte.

Na isteku osmog minuta lopta stiže do Marka Živuckina, koji je šalje u mrežu, 1:0. Radost na tribinama je još trajala povodom vođstva naše selekcije, a već je isto uvećano. Marko Novaković drugi je strelac na meču za Srbiju.

Igrači Francuske nisu pali i pored dva gola zaostatka, napadali su, šutirali su na naš gol, međutim odbranama je Matija Šegavac dodatno ulivao sigurnost u svoj tim, što je dosta olakšalo napade na drugoj strani. 

U momentima kada su mnogi mislili da će Francuska uspeti da smanji zaostatak, da priđe na gol razlike, "javlja" se Aleksandar Zolnajić na drugoj strani, koji na isteku 21. minuta postiže gol za 3:0, to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak meča bio je dinamičan, sa puno šansi na obe strane terene, došlo je do promene na našem golu, gde je svoje prve minute na meču upisao Nemanja Buzadžija, koji je samo nastavio gde je stao njegov mlađi saigrač, odlične odbrane navijači su imali opet prilike da vide.

Do nove promene rezultata došlo je u 43. minutu kada je Lazar Veselinović pogodio za 4:0. Izabranici trenera Desnice i tada nisu odustajali od svog načina igre, napadali su rivala i do kraja utakmice su još jednom promenili rezultat.

Konačnih 5:0 postavio je Zarije Gojković tri minuta pre kraja meča. Ovaj rezultat i plasman u finale verovatno niko nije mogao da očekuje, imajući u vidu da je naša selekcija na prošlom turniru (Svetsko prvenstvo) ispala u grupnoj fazi, i tada je vladalo veliko razočaranje, međutim sada su se stvari okrenule, i sve ide u pravom smeru.

Golman Matija Šegavac za naš portal nakon utakmice poručio je:

- Ovo je moje prvo učešće na ovakvoj smotri sa reprezentacijom u minifudbalu, nisam očekivao ovako nešto da ću doživeti. Hvala selektoru Desnici što mi je ukazao priliku i nadam se da sam je opravdao, sada me dostižu emocije, pričaćemo posle finala. Moje reči za Vaš portal su iste kao u našoj pesmi "Navijaj za Srbiju".

Finale je zakazano za subotu, 8. jun (danas) sa početkom od 20 časova i 45 minuta, gde će naša reprezentacija za protivnika imati selekciju Rumunije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading