SRBIJA IDE DALJE: Obezbeđen je plasman na SP, sada se "juri" pehar na Evropskom prvenstvu! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.06.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitke momci!

SRBIJA IDE DALJE: Obezbeđen je plasman na SP, sada se "juri" pehar na Evropskom prvenstvu! (VIDEO)

Foto: Minifudbal Srbija

Danas je naša Reprezentacija u Minifudbalu odigrala verovatno najteži meč u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva u Sarajevu, rival u osmini finala našoj selekciji bio je sastav Mađarske.

Republika

Možda rezultatski meč izgleda kao "lak", ali je na terenu u 50 minuta igre viđena velika borba, gde su naši momci bili pred velikim izazovom. Izabranici selektora Desnice igrali su maksimalno fokusirano od prvog minuta i već nakon sedam minuta igre stigli su do prednosti preko Marka Živkucina. 

Nakon toga naš sastav je pokušavao da čuva rezultat, igrao je nešto opreznije, međutim momci iz Mađarske uspeli su na isteku 16. minuta da postignu gol vredan izjednačenja. Radost nominalnog gosta kratko je trajala, Srbija je dva minuta kasnije preko "rezervnog" kapitena, Čedomira Tomčića vratila prednost na svoju stranu.

Pred sam kraj prvog dela meča nesportski potez igrača Mađarske doveo je do direktnog crvenog kartona, što je njegov tim ostavilo pet minuta na terenu sa igračem manje. Početak drugog poluvremena protekao je u inicijativi Srbije, na isteku 30. minuta Marko Novković pogađa za 3:1.

Nakon toga rival kreće na sve ili ništa, ali se u par navrata odličnim intervencijama istakao golman Šegavac. U 33. minutu slobodan udarac za Srbiju, kapiten Veselin Guberinić postiže gol koji će verovatno ući u uži izbor za najbolji gol na prvenstvu, 4:1. 

Do kraja utakmice nove promene rezultata nije bilo, veliki trijumf koji donosi i plasman u 1/4 finale, gde će nam rival biti pobednik duela između Belgije i Slovačke. 

 

 

Tehnički direktor naše Reprezentacije, Dušan Radojčić je za naš portal povodom ovog trijumfa i uspeha naše selekcije izjavio:

Čast je biti deo ove priče, ovo je sada ispunjenje sna o kojem sanjamo godinama. Ovi momci izgurali su tri meča, tri pobede u tri dana ne znam koji je meč bio teži, ali ovaj je donosio najviše, ovaj nam je doneo sada Svetsko Prvenstvo što nam je bio najjbitniji cilj. sada idemo opet meč po meč, ko zna možda Vas i obradujemo i sa nekom titulom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading