KAMIONDŽIJE PIŠU ISTORIJU: Tim iz Priboja će imati prilike da od leta ugosti superligaške klubove!

Autor:

Sport

05.06.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogroman uspeh!

KAMIONDŽIJE PIŠU ISTORIJU: Tim iz Priboja će imati prilike da od leta ugosti superligaške klubove!

Foto: FK FAP Priboj

U okviru finala Kupa FS Regiona Zapadne Srbije ekipa na stadionu u Ivanjici snage su odmerili sastavi FAP-a iz Priboja i Reala (Podunvaci).

Republika

U dosadašnjem toku sezone, ovi timovi su dva puta odmerili snage u okviru Srpske lige Zapad, oba puta su slavili gosti, prvo je FAP stigao do trijumfa rezultatom 3:0, a zatim je Real odneo ceo plen iz Priboja minimalnom pobedom.

Pred oko 600 navijača odigran je jako kvalitetan meč u kojem su oba kluba ušla sa ciljem da osvoje pehar i da se izbore za plasman u glavni žreb Kupa Srbije. Na isteku 37. minuta viđena je prva promena rezultata, centaršut Basarića iskoristio je na pravi način Aleksa Radonjić, 0:1, vodi Real.

Odmah po polasku sa centra domaći stižu do izjednačenja. Duga lopta na levoj strani, na istru trči kapiten Plazinić i golman Babić, koji nespretno reaguje, to koristi fudbaler FAP-a i vraća utakmicu na početak, 1:1. 

Republika

Foto: FK FAP Priboj

Trofej ide put Priboja

Do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo, da je meč visokog intenziteta od samog starta pokazuje i broj prekšaja, ali i žutih kartona, kojih je u prvih 45 minuta bilo četiri.

Odlučujući momenat utakmice odigrao se na isteku sat vremena igre. Centaršut domaćih, odbrana Reala izbacuje loptu, međutim na nekih 20 metara od gola Dragan Jovanović hvata volej, koji završava u mreži Babića, 2:1, tim iz Priboja stiže do preokreta i po prvi put vodi u finalu.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka vodila se velika borba po celom terenu, navijači su imali prilike da pored 14 žutih kartona na ovom meču vide i dva crvena. Gosti su u poslednjih desetak minuta imali igrača više na terenu, ali nisu uspeli da promene rezutlat na semaforu.

 

 

FAP (Priboj) - Real (Podunavci) 2:1 (1:1)

FAP: Nikolić, Stojković, Milunović, Obućina, Plazinić, Grujić (od 51' Vukmirović), Jovanović (od 90' Otašević), Milojević, Stanojević, Lazarević, Grek (od 80' Milovanović)

Real: Babić, Jović, Đerković (od 82' Cerović), Vukašinović, Luković, Marinković, Vučićević (od 65' Dimitrijević), Savić, Radonjić, Dukić, Basarić

Ovim trijumfom FAP je stigao do istorijskog plasmana u 1/16 finala Kupa Srbije, uz titulu vicešmpiona u srpskoligaškom karavnu, ovo je jedan od boljih uspeha kluba u poslednjih par godina. Svakako da je sastav iz Priboja želeo i da "pojuri" plasman u viši rang takmičenja, ali je Borac iz Čačka u aktuelnom prvenstvu bio bez premca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading