NAJVEĆI USPEH U ISTORIJI KLUBA: U Divošu će se sa nestrpljenjem čekati žreb za Kup! (VIDEO)

Autor:

Sport

31.05.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hajduk je stigao do pehara u Kupu Vojvodine!

NAJVEĆI USPEH U ISTORIJI KLUBA: U Divošu će se sa nestrpljenjem čekati žreb za Kup! (VIDEO)

Foto: Instagram.com/printscreen/FK Hajduk Divoš

Finale Kupa Vojvodine za ovu godinu odigrano je u sredu, 29. maja na "GAT Areni" u Novom Sadu gde je ekipa Radničkog iz Zrenjanina bila sa ulogom nominalnog domaćina, dok je Hajduk iz Divoša bio njihov rival.

Republika

Pred oko 500 gledalaca odigran je jako kvalitetan meč, u koji su bolje ušli gosti. Vredi napomenuti da je tim iz Divoša pred ovaj finalni duel promenio trenera, i da je Zoran Grujić, novi šef stručnog štaba Hajduka, imao jako malo vremena za pripremu ovog duela.

Igrao se peti minut kada je Veselinović na fenomenalac način uposlio Aleksandra Zolnajića, lopta je preletela celu odbranu Radničkog, fudbaler Hajduka je istu odličnu primio, i prosledio je u mrežu, 1:0 za goste.

Uzvratili su domaći na drugoj strani, međutim golman Hajduka je bio na visini zadatka i uspeo je da sačuva svoju mrežu. Na isteku 12. minuta viđena je nova promena rezultata, opet se zatresla mreža Radničkog.

Republika

Foto: Instagram.com/printscreen/FK Hajduk Divoš

Ekipa Hajduka

Ovoga puta Zolnajić je bio u ulozi asistenta, dok je svoje ime na listi strelaca upisao Kristofer Nađ, 2:0 za Hajduk. Smirili su igru nakon toga gostujući fudbaleri, dok je domaćin krenuo dosta angažovanije i ofanzivnije.

Zrenjaninci su uglavom pokušavali udarcima iz daljine da postignu pogodak, jer se rival odlično postavio u odbrani, pa nije bilo mnogo prostora za prodore. Međutim svi šutevi su ili išli van gola, ili je čuvar mreže Hajduka, Tojagić bio na lopti. Do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo.

Vremenski uslovi početkom drugog poluvremena nisu išli na ruku igračima na terenu, jaka kiša je napravila problem fudbalerima, nisu uspevali da razviju akcije, pa se uglavnom lopta kretala između dva kaznena prostora. 

Kako se bližio kraj susreta, tako je rizik od strane domaćina bio sve veći, međutim i gosti su imali par šansi da reše pitanje pobednika dosta ranije. 

U petom minutu nadoknade meča, rezervista iz redova Radničkog, Luka Nikolić postigao je gol za konačnih 1:2.

 

 

Radnički (Zrenjanin) - Hajduk (Divoš) 1:2 (0:2)

Radnički: Đekić, Pelemiš, Topić, Vrbljanac (od 68' Nikolić), Radić (od 46' Milanović), Stevanović (od 76' Janjatović), Mitrović, Kovačević, Provči (od 88' Arsić), Borisavljević, Stepančev (od 68' Gardinovački)

Hajduk: Tojagić, Tomac, Zolnajić, Jelić, Jević, Cvijić (od 73' Herceg), Nađ (od 84' Živković), Veselinović (od 73' Uglješić), Jurišić (od 84' Bajunović), Zeljković, Kudrić (od 64' Trebovac)

Ovim trijumfom Hajduk je izborio plasman u "glavni kup" na teritoriji naše zemlje, i od proleća će se naći u glavnom žrebu, gde će za protivnike imati i timove iz najjačeg ranga takmičenja u Srbiji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading