TEKSTILAC NA PRAVI NAČIN ISKORISTIO "POSPANOST" RIVALA: Tim iz Ivanjice je bio neprepoznatljiv na ovom meču! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

29.05.2024

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li prvoligaš da u revanšu obezbedi plasman u Super ligu Srbije?

TEKSTILAC NA PRAVI NAČIN ISKORISTIO "POSPANOST" RIVALA: Tim iz Ivanjice je bio neprepoznatljiv na ovom meču! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

Danas je odigran prvi meč baraža, čiji će nam revanš doneti odgovor na pitanje ko će se od ova dva rivala sledeće sezone takmičiti u okviru Superlige Srbije. Tekstilac iz Odžaka ugostio je na stadionu Karađorđe u Novom Sadu sastav Javora iz Ivanjice.

Republika

Tekstilac je zbog infrastrukturnih nedostataka bio domaćin na stadionu Vojvodine, i on je priliku da se bori za Superligu stekao osvajanjem četvrtog mesta u okviru Prve lige Srbije. Na drugoj strani, klub iz Ivanjice je završio sezonu u najjačem rangu na petom mestu plej-auta, što je dovelo do toga da učestvuje u baražu za opstanak.

Pred oko 800 navijača od prvog minuta sastav Tekstilca preuzeo je inicijativu na terenu i počeo je sa napadima. Trener Branko Mirjačić je jako dobro postavio svoj tim, i po mnogima odradio je odličnu analizu Javora, što se moglo videti gotovo tokom svih 90 minuta.

Na isteku 33. minuta nakon centaršuta domaćeg igrača, lopta pogađa u ruku fudbalera Javora, sudija Mitić je nakon konsultacije sa VAR sobom i odgledanog snimka dosudio penal za Tekstilac. Odgovornost je preuzeo kapiten, Miroslav Marković, koji je uspeo iz drugog pokušaja da savlada golmana Manojlovića, 1:0. 

Gosti su nakon toga krenuli ažurnije ka golu rivala, ali nisu ozbiljnije zapretili, sem možda pokušaja glavom Stujarta, međutim bez promene rezutlata do odlaska na odmor. 

Drugo poluvreme prolazilo je u gotovo identičnoj igri na terenu, gosti su olako shvatili rivala, po mnogima su ga čak i podcenili, što je Tekstilac mogao da kazni u par navrata.

Igra Javora zasnivala se na visokim loptama, međutim fudbaleri tima iz Odžaka su uspešno odklanjali sve pokušaje rivala. Čak je Tekstilac imao i dve izgledne prilike da uveća svoju prednost, i da olakša sebi posao za revanš, ali mu to nije pošlo za rukom.

Na kraju je meč završen minimalnom prednošću Tekstilca, koju su domaći uspeli da stvore nakon penala, i sigurne relizacije istog u 33. minutu od strane Markovića.

Tekstilac (Odžaci) - Javor (Ivanjica) 1:0 (1:0)

Tekstilac: Brać, Luković (od 73' Jovanović), Marjanović, D. Stojanović, Princ, S. Stojanović (od 67' Obekpa), Đurić (od 73' Zličić), Sredojević, Jočić (od 80' Stanković), Marković (od 73' Šavija), Kodžić

Javor: Manojlović, Ilić, Obradović, Pinto (od 63' Tojčić), Ratković (od 63' Šarić), Gojković (od 91' Selenić), Stujart, Milošević (od 21' Bosić), Miletić, Silva (od 46' Petrović), Doukure

Revanš meč na programu je trećeg juna na stadionu u Ivanjici, gde će Javor "juriti" gol zaostatka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading