ZAVESA JE SPUŠTENA: Potpuni krah Lazarevčana i Gornjomilanovčana! Užice slavi Nigerijca - "gatovce" poraz u gradskom derbiju nije skupo koštao!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.05.2024

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve potpuno jasno.

ZAVESA JE SPUŠTENA: Potpuni krah Lazarevčana i Gornjomilanovčana! Užice slavi Nigerijca - "gatovce" poraz u gradskom derbiju nije skupo koštao!

Foto: Instagram.com/FK Kolubara Lazarevac

Utakmicama 37. kola plej-aut faze Prve lige Srbije, okončana je takmičarska 2023/24 godina.

 

Odgovor na najvažnije pitanje smo dobili. U srpskoligaški karavan sele se gornjomilanovački Metalac koji će se nakon punih 17 godina naći u Srpskoj ligi Zapad, kao i lazarevačka Kolubara koja je pre samo 365 dana bila deo elitnog takmičarskog ranga.

GFK Dubočica (Leskovac) - Metalac (Gornji Milanovac) 0:2 (0:0)

Znali su u Gornjem Milanovcu da im i pobeda na Gradskom stadionu "Dubočica" u Leskovcu ne donosi opstanak u Prvoj ligi Srbije, ali su se potajno nadali iznenađenju novobeogradskog Radničkog u Užicu. Međutim, do toga nije došlo i Metalac će se od naredne sezone naći u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

Strelci: B. Mijailović u 58. i S. Arambašić u 90. minutu

Stadion: Gradski stadion "Dubočica"

Sudija: Uroš Ržić

Žuti kartoni: M. Ljubenović, I. Milić, M. Tomić (GFK Dubočica); F. Bačkulja (Metalac)

Republika

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Tuga u Gornjem Milanovcu. Metalac nakon 17 godina ide u Srpsku ligu

 

Mladost GAT (Novi Sad) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 0:2 (0:2)

Oko 500 ljubitelja fudbala prisustvovalo je novosadskom derbiju između Mladosti GAT i RFK Novog Sada 1921  kojem su "gatovci" imali imperativ ostvarenja dobrog rezultata, kako bi sačuvali prvoligaški status, dok su "kanarinci" odavno već srpskoligaši.

Očekivala se znatno bolja igra domaćeg sastava, ali ih je očigledno važnost meča sputala da pokažu sve ono što znaju, tako da je RFK Novi Sad 1921 slavila golovima Luke Serdara i Itana Drvišija, ali su se i drugi rezultati poklopili, tako da će se na novosadskom "Satelitu" i naredne sezone gledati Prva liga Srbije.

Strelci: L. Serdar u 26. i I. Derviši u 31. minutu

Stadion: "GAT Arena", Novi Sad

Gledalaca: 500

Sudija: Marko Delibašić

Žuti kartoni: L. Abadžija, M. Popović, A. Tanasin (Mladost GAT); M. Milosavić, I. Maiga, M. Gvozdenović, R. Puškić, I. Derviši.

 

OFK Vršac (Vršac) - Kolubara (Lazarevac) 2:0 (1:0)

Nadali su se Lazarevčani da mogu stići do pobede u Vršcu koja bi im značila verovatno i opstanak, al ido toga nije došlo.

Čini se da je domaćin pred oko 200 ljubitelja fudbala stigao do rutinske pobede, čime sastav iz Lazarevca i definitivno odlazi u Srpsku ligu Beograd.

Strelci: U. Kilibarda u 42. i M. Milivojević u 61. minutu

Stadion: Gradski stadion u Vršcu

Gledalaca: 200

Sudija: Predrag Simić

Žuti kartoni: B. Pajović, B. Blagojević (OFK Vršac); N. Janković, J. Jovanović (Kolubara)

Republika

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Vrščani slavili i poslali Lazarevčane u Srpsku ligu Beograd

 

GFK Sloboda (Užice) - Radnički (Novi Beograd) 1:1 (1:1)

Nadali su se navijači na stadionu "Radomir Antić" mogu daleko lakše da stignu do željnog rezultata protiv rivala koji je odavno izgubio svu šansu za opstanak, ali dešavanja na terenu im nisu išla u prilog.

Fudbaleri GFK Slobode stigli su do prednosti u 35, minutu kada je mrežu Novobeograđana zatresao Šedrak Čarls, ali je devet minuta kasnije Miroljub Pešić poravnao rezultat.

Drugo poluvreme počelo je isključenjem Radeta Glišovića, ali su domaćini ipak do kraja meča uspeli da sačuvaju bod i sebi obezbede opstanak u proligaškoj konkurenciji.

Strelci: Š. Čarls u 35. minutu za GFK Slobodu; M. Pešić u 44. minutu za Radnički

Stadion: "Radomir Antić", Užice

Sudija: Nikola Petrović

Žuti kartoni: S. Mjung, T. Glišović (GFK Sloboda); O. Đurković, N. Đokić, R. Koca (Radnički)

Crveni karton: R. Glišović (GFK Sloboda)

 

 

Sezona je završena. Metalac iz Gornjeg Milanovca, lazarevačka Kolubara, RFK Novi Sad 1921 i novobeogradski Radnički su novi srpskoligaši. Iz trećeg stepena takmičenja u Prvu ligu srbije stižu Zemun, Železničar iz Inđije, kruševački Trayal i čačanski Borac 1926.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading