VAŽNO SAOPŠTENJE: Klub se seli u Novi Sad - na "Karađorđu" traže put ka istorijskom ostvarenju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.05.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka je konačna.

VAŽNO SAOPŠTENJE: Klub se seli u Novi Sad - na "Karađorđu" traže put ka istorijskom ostvarenju!

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Mogu li plavo-beli iz Odžaka dva puta u samo 12 meseci da načine još jedno istorijsko ostvarenje kojim bi bile ispisane nove stranice klupskih anala?

 

Fudbaleri Tekstilca prethodnog proleća ubedljivo su, sa dvanaest bodova prednosti u odnosu na Borac iz Šajkaša, stigli do šampionskog pehara u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog karavana, čime su prvi put u klupskoj istoriji zakoračili u drugi stepen takmičenja, a samo 365 dana kasnije imaju priliku za još jedno neverovatno ostvarenje.

Pred start aktuelne takmičarske godine, mnogi "poznavaoci fudbalske igre" smatral isu da je pred ekipom Tekstilca grčevita borba za osptanak, a nakon 37 prvenstvenih duela klub je ostvario skor od 12 pobeda, 12 remija i deset poraza, što im je sa ukupno 57 osvojenih bodova bilo dovoljno za četvrtu poziciju nakon plej-of faze, koja im obezbeđuje i dodatne baraž mečeve za popunu Prve lige Srbije.

Protivnik u predstojećem dvomeču Odžačanima će biti ivanjički Javor koji je sezonu okončao na 13. poziciji superligaškog karavana, a ono što se odmah znalo, jeste činjenica da prvi nbaraž meč u kojem je Tekstilac domaćin, neće biti odigran na gradskom stadionu u Odžacima, s obzirom da ovaj objekat ne ispunjava uslove za odigravanje mečeva elitnog ranga.

Foto: Starsport

Hoće li "Karađorđe" doneti sreću Tekstilcu?

 

Tokom jučerašnjeg dana pojavila se informacija da će Tekstilac ugostiti Ivanjičane na novoizgrađenom Gradskom stadionu "Dubočica" u Leskovcu, što je iznenadilo sve ljubitelje fudbala u Odžacima i okolini, ali je već danas klub demantovao navedenu informaciju, a najnovije vesti su iznete u zvaničnom saopštenju:

- Zvanično Vas obaveštavamo da će naš klub kao domaćin utakmicu baraža za popunu Superlige Srbije igrati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu. Ovim putem se zahvaljujemo upravi Vojvodine i predsedniku Dragoljubu Zbiljiću što su nam izašli u susret.

Dilema je razrešena. Meč između Teksitlca i Javora igra se u sredu 29. maja sa početkom od 18 časova na novosadskom "Karađorđu" što svakako omogućava daleko većem broju pristalica plavo-bele boje, da prisustvuju možda novom istorijskom duelu fudbalera Tekstilca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading