NJOJ NI JEDAN MUŠKARAC NE MOŽE DA IZAĐE NA CRTU: Kruševačka Florijana Mesina fudbal ima u malom prstu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.05.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez nje kruševački fudbal, ne bi bio isti...

NJOJ NI JEDAN MUŠKARAC NE MOŽE DA IZAĐE NA CRTU: Kruševačka Florijana Mesina fudbal ima u malom prstu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Vesna Vujčić

Fudbaleri kruševačkog Trayala iza sebe imaju istorijsku sezonu u kojoj, ne samo da su stigli do šampionskog zvanja u okviru istočne grupe srpskoligaškog karavana, već su u sam finiš takmičarske godine ušli sa stoprocentnim učinkom, tako da ih mnogi već sada nazivaju i apsolutnim srpskim klupskim fudbalskim šampionom.

 

Prethodnih godina sve je češći upliv dama u srpski fudbal. Ne tako davno imali smo priliku da u našoj emisiji "Niže lige" ugostimo Anu Maričić koju mnogi nazivaju i "prvom damom ivanjičkog fudbala", a ovoga puta naš portal je imao tu čast da razgovara i sa njenom koleginicom iz Kruševca Vesnom Vujčić koja godinama unazad predstavlja pesonifikaciju najvažnije sporedne stvari na svetu u Lazarevom gradu. 

- Dugo sam već u fudbalu. Još 2005. godine sam uplovila u ove vode kada sam postala deo kruševačkog Napretka. Nisam propuštala niti jedan meč, a kada sam 2016. godine postala delegat na utakmicama gradske i okružne lige, kao i zonskog takmičarskog ranga, u potpunosti sam se posvetila fudbalskoj igri.

Kako je došlo do saradnje sa ekipom Trayala?

- Na nagovor predsednika Vladana Gašića, 2018. godine sam došla među žuto-crne i do današnjeg dana sam tu kao svedok svih klupskih ostvarenja, uspona i padova.

 

Ekipa je u sezoni na izmaku zabeležila fantastične rezultate. Mnogo pre poslednjeg kola je obezbeđena titula i povratak u prvoligašku konkurenciju. Sa Vaše tačke gledišta, kako ste Vi videli ostvarenja u takmičarskoj 2023/24 godini?

- Zaista nismo očekivali da će se stvari odvijati na ovakav način. Prethodne sezone smo ispali iz Prve lige Srbije i usledile su velike promene prevashodno u igračkom kadru. Stigao je i novi stručni štab predvođen Ivicom Momčilovićem i nekako su se od samog starta "sve kockice, složile". Krenuli smo sa pobedama, što je samim tim povećavalo i ambicije. Neka prva želja nam je bila da jesen okončamo sa svih 15 pobeda. To smo ne samo uspeli, već i znatno nadmašili i evo nas tu gde smo sada.

Trayal je u subotu 25. maja odigrao veliki kruševački derbi. "Gumari" su gostovali gradskom rivalu, ekipi Jedinstva 1936 i uloga apsolutnog favorita je potvrđena. Momci u žuto-crnoj sportskoj opremi slavili su rezultatom 3:0:

- Jedinstvo 1936 jeste naš rivalski klub, ali moram istaći da među nama vladaju dobri odnosi. Ne tako davno savladali su nas u Kupu FS Rasinskog okruga, tako da je ova utakmica bila prilika da im se revanširamo, ali i da nastavimo seriju koja vodi ka konačnom cilju.

Do kraja takimčarske godine ostalo je još 90 minuta fudbala u kojima se sastajete sa Budućnošću iz Popovca. Može li Trayal sezonu da završi sa stoprocentnim učinkom?

- Naravno. Kada smo stigli do 29 pobeda u isto toliko prvenstvenih utakmica. Možemo da slavimo i u 30.

 

Aktuelnu sezonu u Prvoj ligi Srbije obeležili su "dojučerašnji srpskoligaši" koji su odlučivali o najvišim pozicijama u drugom stepenu takmičenja. Možemo li nešto slično očekivati i od Trayala?

- Svi u klubu težimo ka tome. Prva liga je ozbiljno takmičenje koje iziskuje i znatno jači igrački kadar. Klub će raditi na jačanju ekipe. Videćemo. Planovi svakako postoje.

Ozbiljan rad i aktuelna ostvarenja svakako kod navijača izazivaju želju da svoje ljubimce jednog dana vide i u elitnom rangu. Može li klub, veliki jubilej vek postojanja da dočeka kao superligaš?

- Ambicije svakako postoje, ali je dalek put do toga. Mi prvo za sada nemamo svoj stadion koji bi odgovarao standardima. U planu je da se i po tom pitanju ubuduće nešto uradi, ali ćemo videti. Primarni cilj je da nam se ne dogodi prethodna sezona. treba da psotanemo standardni prvoligaši i da korak po korak rastemo. Uz rad i veru i Superliga Srbije će jednog dana doći.

Prethodne jesni u razgovoru sa gospodinom Milanom Gašićem, zajdnički smo došli do zaključka da se može govoriti o Kruševcu kao najfudbalskijem gradu u Srbiji nakon Beograda i Novog Sada. Slažete li se sa tom konstatacijom.

- Naravno. U Kruševcu se puno ulaže u fudbal. Napredak je igrao u plej-ofu Superlige. Mi se sada vraćamo u Prvu ligu Srbije, Jedinstvo 1936 je standardan srpskoligaš, a tu je i Meševo,... Jednog dana, Kruševac može imati i dva člana elite i barem jednog prvoligaša. Ono što moram naglasiti jeste činjenica da se u Trayalu ozbiljno radi i sa mlađim kategorijama. Omladinci i kadeti su na pragu plasmana u elitu, što predstavlja zalog za budućnost prvog tima - zaključila je Vesna Vujčić bez koje svakako kruševački fudbal ne bi bio to što jeste.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading