ODLUKA JE DONETA: Baraž mečevi se igraju u Leskovcu i Loznici!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.05.2024

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još dva mesta su ostala upražnjena kada je u pitanju elitni rang za sezonu 2024/25.

ODLUKA JE DONETA: Baraž mečevi se igraju u Leskovcu i Loznici!

Foto: Starsport

Petak 24. maj doneo je konačno razrešenje kada su u pitanju klubovi koji će se narednih dana kroz baraž mečeve boriti za poziciju u Superligi Srbije u narednoj takmičarskoj godini.

 

Kada je reč o elitnom rangu srpskog klupskog fudbala, rezultati poslednjeg 37. kola plej-aut faze odredili su da ivanjički Javor i pančevački Železničar zauzmu pozicije koje vode u baraž za očuvanje superligaškog statusa.

Upravo je međusobni duel Javora i Železničara u Ivanjici odredio nastavak takmičarske sezone. Utakmica je završena rezultatom 1:1, što je ipak dovelo do toga da Ivanjičani budu bolje plasirani na tabeli, tako da će u baražu imati, uslovno rečeno lakšeg prrotivnika.

Kada je reč o Prvoj ligi Srbije. mečevi poslednje takmičarske runde u Inđiji i Odžacima, kao i onaj koji je odigran na Ubu između Jedinstva i Smedereva 1924, odredili su imena ekipa koje će kriz baraž pokušati da se domognu superligaške konkurencije.

Fudbaleri Inđije Toyo Tires remizirali su sa RFK Grafičarem rezultatom 2:2, dok je Tekstilac iz Odžaka odigrao bez golova na svom stadionu 0:0 protiv šabačke Mačve i oba navedena ostvarenja donela su ostvarenje primarnog klupskog cilja.

Kada je reč o samom doigravanju za plasman u elitu, prvoligaške ekipe će biti domaćini u prvim utakmicama, ali kako se saznaje neće imati priliku da važne mečeve odigraju pred svojim navijačima.

Foto: Starsport

U Leskovcu će se odigrati baraž meč za popunu Superlige Srbije

 

Naime, stadioni u Odžacima i Inđiji nemaju superligašku licencu i zato će prvoligaši morati u prinudnu selidbu. Za takmičenje u elitnom rangu prijavili su Leskovac i Loznicu, gde će biti domaćini u prvim utakmicama baraža.Dubočica i Lagator imaju i potrebnu VAR licencu.

Tako će se na Gradskom stadionu "Dubočica" u Leskovcu odigrati meč između Tekstilca i Javora, dok će se na lozničkom "Lagatoru" sastati Inđija Toyo Tires i pančevački Železničar.

Premijerni mečevi na programu su u sredu, 29. maja. Revanši su na programu u ponedeljak, umesto u nedelju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Neutralan

26.05.2024 16:35

A “stadion” u Ivanjici ispunjava superligaske uslove?Ne ispunjava ni prviligaske a da ne govirimo o superligaskim.