ISTORIJA JE ISPISANA: Na ovom terenu će se sledeće sezone igrati zonski stepen takmičenja!

Autor:

Sport

22.05.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitke od redakcije "Nižih liga na Republici" na ovom istorijskom uspehu!

ISTORIJA JE ISPISANA: Na ovom terenu će se sledeće sezone igrati zonski stepen takmičenja!

Foto: FK Rušanj

Polako se bliži kraj sezone u mnogim rangovima takmičenja u našoj zemlji, zbog bodovne razlike već se u pojedinim ligama zna ko će se okititi titulom šampiona, koja ujedno donosi i plasman u viši rang.

Republika

Prošle sezone jako zanimljiva trka za prvim mestom viđena je u okviru Prve beogradske lige (grupa B), gde su na kraju dva kluba sa istim brojem bodova osvojili lidersku poziciju, ujedno su oba kolektiva izborila i plasman u viši rang takmičenja. Situacija u aktuelnoj takmičarskoj godini, koja se polako privodi kraju je dosta drugačija.

Ekipa Rušnja u prvenstvu od samog starta istakla je kandidaturu za najviši plasman, titulu jesenjeg prvaka osvojili su sa pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, dok je tokom proleća ta prednost porasla.

U prošlom kolu sastav Rušnja je remijem odmakao drugoplasiranom timu deset bodova, što je na tri kola pre kraja prvenstva nedostižna razlika. Sledeće sezone FK Rušanj takmičiće se u okviru Beogradske zone, što je u dosadašnjoj istoriji kluba najveći uspeh, prvi put će se ekipa naći u tom rangu takmičenja.

U poslednjih par godina klub je uglavnom "šarao" između Prve beogradske i Opštinske lige, međutim u poslednje dve sezone jasno je vidljiv veliki napredak ovog sportskog kolektiva, što se odrazilo i na rezultate.

Pored "najjačeg" bodovnog salda, sastav Rušnja ima i najbolji napad u ligi, mrežu rivala igrači su tresli u 61 situaciji, dok je njhov golman u dosadašnjem toku prvenstva (odigran je 21 meč), savladan je 22 puta, što je u proseku, jedan primljeni pogodak po utakmici.

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigraju tri kola, a nakon toga će uprava započeti veliki projekat "Rušanj u zoni", koji će sigurno iziskivati određene nadogradnje, kako igračkog kadra, tako i ostalih struktura u klubu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading