ĐURAN MVP MEČA: Pobeda zlata vredna za miran završetak sezone u Ašanji!

Autor:

Sport

22.05.2024

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekinut je niz od pet vezanih poraza.

ĐURAN MVP MEČA: Pobeda zlata vredna za miran završetak sezone u Ašanji!

Foto: FK Kameni Ašanja

U okviru 24. kola Međuopštinske lige Srem (grupa Istok) ekipa Kamenog iz Ašanje ugostila je sastav OFK Brestača. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa osme pozicije na tabeli (29 osvojenih bodova), dok su gosti bili na petom mestu sa pet bodova više.

Republika

Domaći tim je u ovaj meč ušao sa pet vezanih poraza, pa je bio pod velikim imperativom pobede kako ne bi doveo sebe u situaciju da se bori za opstanak u ligi. Publika je znala važnost utakmice, pa je u odličnom broju popunila tribine stadiona u Ašanji.

Od prvog minuta gosti su pokazali da nisu došli na ovaj meč sa belom zastavom, ali se i domaćin nije uplašio zbog pristupa koji je viđen od strane rivala. Igrao se 23. minut kada je nakon prodora po desnoj strani centaršut uputio Zeković, lopta preleće štopera Brestača i stiže do Jovana Đurana, koji je smešta u mrežu, 1:0 za Kameni.

Pet minuta kasnije gužva u kaznenom prostoru domaćina, fudbaler Brestača, Jovan Cvetković se odlično snalazi, 1:1. Do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo.

Drugi deo meča počeo je agresivnom igrom od strane domaćina, koji je već nakon četiri minuta uspeo da stigne do novog vođstva. Đuran je izveo slobodan udarac, golman Palikuća odbija loptu, međutim na istu natrčava Nemanja Vesić, 2:1 za sastav iz Ašanje. 

Nakon toga bilo je šansi da se vidi lopta u mreži kako na jednoj, tako i na drugoj strani terena. Prisebniji u završnici bili su domaći fudbaleri, koji su pogotkom na isteku 78. minuta rešili pitanje pobednika.

Đuran pravovremeno upošljava Džanovića, koji izbija sam ispred golmana Brestača, lopta završava na prečki, međutim nakon iste se odbija opet do fudbalera Kamenog, koji "makazicama" istu smešta u mrežu, konačnih 3:1.

Kameni (Ašanja) - Brestač 3:1 (1:1)

Kameni: Šljukić, Straživuk, Radovanović, Vesić (od 79' Filipović), Đuran (od 57' Kovačević), Džanović, Zeković, Vudragović (od 72' Obradović), Maričić, Krsmanović, Jovanović

Brestač: Palikuća, Kovačević, Marin, Jovanović (od 57' Nikolić), Cvetković, Simić, Ivanović (od 57' Brković), Kovačević (od 68' Topić), Garašanin, Dubak, Radivojević

U sledećem kolu ekipa Kamenog gostuje aktuelnom lideru, sastavu Ljukova, dok Brestač ide na noge Fruškogorcu iz Krčedina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading