POVRATAK U BUDUĆNOST: Dan kada ih je samo minut delio od najvećeg uspeha u klupskoj istoriji!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.05.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklo je 12 godina, a mnogo toga sada je potpuno drugačije.

POVRATAK U BUDUĆNOST: Dan kada ih je samo minut delio od najvećeg uspeha u klupskoj istoriji!

Foto: GFK Sloboda Užice

Fudbaleri užičke GFK Slobode proživljavaju još jednu turbulentnu sezonu u kojoj se bore za opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala, a zahvaljujući nedeljnom trijumfu na teškom gostovanju u Lazarevcu, došli su u poziciju da sami odlučuju o svojoj sudbini u poslednjih ovosezonskih 90 minuta fudbala.

 

Međutim u jeku borbe za opstanak u Prvoj ligi Srbije, "ere" su se prisetile detalja od pre tačno 12 godina kada su se nalazili na pragu ostvarenja najvećeg uspeha u istoriji kluba.

Naime, uoči poslenjeg kola takmičarske 2011/12 godine, Sloboda se nalazila na petoj poziciji superligaškog karavana. Ispred "crveno-crnih", na pozicijama koje vode u Evro kupove, nalazile su se ekipe novosadske Vojvodine sa bodom više i Jagodina koja je imala identični skor sa Užičanima. 

"Ere" su u psolednjem kolu gostovale na Omladinskom stadionu ekipi OFK Beograda i uz nadu u uspeh, očekivali su kiks jedne od navedenih ekipa, čime bi decenijski san svih generacija kluba, bio ostvaren.

Fudbaleri Slobode su učinili ono što je do njih bilo. Slavili su minimalnim rezultatom 1:0, a s obzirom da je Jagodina identičnim rezultatom slavila protiv Novog Pazara, Užičani su očekivali vesti iz Novog Sada, gde je Vojvodina ugostila Crvenu zvezdu.

Beogradski crveno-beli su do prednosti stigli u 11. minutu preko Luke Milunovića, ali je samo pet minuta kasnije Apija matirao Bajkovića i doneo poravnanje rezultata. Međutim, i remi na "Karađorđu" je išao u prilog Užičanima, a onda poptuni šok u 90. minutu. Abubakar Oumaru trese mrežu Crvene zvezde u psolednjim trenucima utakmice, ostavivši fudbalere Slobode u neverici.

Foto: Starsport

Abubakar Oumaru je u sezoni 2011/12 u dresu novosadske Vojvodine doneo Užičanima najveće razočarenje u istoriji kluba zaustavivši ih na pragu Evrope

 

Tako je Sloboda propustila šansu da se domogne evropkih kupova, a ostaje da se vidi kada će doći u priliku da se ponovo nađu u sličnoj situaciji.

Ono što je svima u klubu sada prioritet, jeste da se narednog vikenda savlada na stadionu "Radomir Antić" ekipa novobeogradskog Radničkog i da sloboda obezbedi učešće u prvoligaškom karavanu i u sezoni 2024/25.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading