USIJANJE: Odlučujuće bitke - Čačak i Petrovac na Mlavi su u epicentru interesovanja javnosti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.05.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško da je bilo ko mogao i da očekuje da će šampionat ući u dramatičnu završnicu.

USIJANJE: Odlučujuće bitke - Čačak i Petrovac na Mlavi su u epicentru interesovanja javnosti!

Foto: Instagram.com/Niže lige 5

Predstojećeg vikenda na programu su mečevi 27. kola zapadne grupe srpskoligaškog karavana, a dva najvažnija susreta odigraće se u Čačku i Petrovcu na Mlavi, a nakon njih će možda neke stvari u borbi za šampionski pehar i plasman u Prvu ligu Srbije, biti daleko jasnije.

 

Pre tačno mesec dana činilo se da je pitanje osvajača prvog mesta u Srpskoj ligi Zapad, rešeno. Čačani su imali čak osam bodova prednosti u odnosu na najvećeg i jedinog konkurenta, ali je ekipa Borca 1926 ušla u niz od četiri meča u kojima su isustili čak sedam bodova, što su "kamiondžije" iskoristile i uvele šampionat u neizvesnu završnicu.

I pored činjenice da igraju na svom terenu, fudbalerima Borca 1926 neće biti ni malo lako u duelu protiv Reala iz Podunavaca koji je ne tako davno priredio prvorazrednu senzaciju savladavši FAP u Priboju minimalnim rezultatom 1:0 i koji se nalazi u seriju od dva uzastopna trijumfa, a posebno je impresivno ostvarenje zabeleženo prethodne nedelje kada su savladali Tutin sa ubedljivih 6:0.

Prvi ovosezonski meč dve ekipe "zebre" su rešile u svoju korist minimalnim rezultatom 1:0, a strelac pobedonosnog pogotka bio je Vukašin Marković u 65. minutu.

Foto: Republika.rs

"Kamiondžije" imaju bolji međusobni skor u odnosu na velikog rivala

 

Ekipa FAP-a je serijom od šest mečeva bez poraza u kojima su osvojili 16 bodova, kao i zahvaljujući kiksevima najvećeg rivala, stigli u poziciju da se nadaju i preuzimanju liderske pozicije, a u prilog im ide i činjenica da u slučaju identičnog bodovnog ostvarenja, "kamiondžije" imaju prednost u odnosu na Čačane zahvaljujući boljem međusobnom skoru (3:1, 2:0).

Pred Pribojcima je gostovanje u Petrovcu na Mlavi gde će se sastati sa ekipom Sloge 33, a prvi duel dve ekipe koji je odigran 4. novembra prethodne godine pripao je FAP-u rezultatom 6:2.

Dueli u Čačku i Petrovcu na Mlavi igraju se u istom trerminu, subota 18. maj sa početkom od 17 časova.

- Parovi 27. kola Srpske lige Zapad:

Sloga (Požega) - Polet (Ljubić)

OFK Mihajlovac (Mihajlovac) - Mladi radnik 1926 (Požarevac)

Sloga 33 (Petrovac na Mlavi) - FAP (Priboj)

Takovo (Gornji Milanovac) - Budućnost Krušik 2014 (Valjevo)

Omladinac (Zablaće) - Zlatibor (Čajetina)

Vrelo Sport (Vrelo) - Jošanica (Novi Pazar)

Borac 1926 (Čačak) - Real (Podunavci)

Tutin (Tutin) - Loznica (Loznica)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading