DRAKONSKA KAZNA: Savez je bio nemilosrdan - ISKLJUČENJE IZ TAKMIČENJA!

Autor: Vladimir vorih

Sport

23.04.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liga će do kraja aktuelne sezone brojati dva kluba manje.

DRAKONSKA KAZNA: Savez je bio nemilosrdan - ISKLJUČENJE IZ TAKMIČENJA!

Foto: FSB

Prethodnog vikenda odigrani su mečevi 23. runde Beogradske zone, a ujedno je navedeno kolo bilo i poslednje u kojem su se za bodove takmičile ekipe Napretka iz Medoševca i mirijevskog Balkana.

 

Komesar za disciplinu Zonske lige Beograd je nakon sprovedenog disciplinskog postupka, a u skladu sa Pravilnikom o stručnom radu Fudbalskog saeza Srbije i Propozicijama za takmičenje Srpske, Zonske, Prve beogradske i Međuopštinske lige Fudbalskog saveza Beograda za sezonu 2023/24, zbog neispunjavanja propisanih uslova za takmičenje u Zonskoj ligi Beograd koje navedeni akti nalažu, doneo Odluku da se Fudbalski klub Napredak iz Medoševca i Fudbalski klub Balkan Mirijevo iz Beograda diskvalifikuju iz takmičenja Zonske lige Beograd za takmičarsku sezonu 2023/2024.

Kako se u obrazloženju navodi, medoševački Napredak je kažnjen usled činjenice da je njihova omaldinska ekipa isključena iz Treće omladinske lige Fudbalskog saveza Beograda usled prekršaja iz člana 70 Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Beograda.

Foto: FSB

Odluka o suspenziji FK Napredak Medoševac

 

Istovremeno je ekipa Balkan Mirijeva kažnjena na identični način, suspenzijom iz ovosezonske Beogradske zone, a po prijavi FK Zuce po kojoj sastav sa Mirijeva nastupa u mlađim kategorijama sa tri selekcije i to pionirima, mlađim katetima i mlađim omladincima, što ne ispunjava minimalne uslove za stručni rad i što je koliziji sa članovima 30, 31. i 32. Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije.

Foto: FSB

Odluka o suspenziji FK Balkan Mirijevo

 

Na osnovu navedenog Mladost iz Medoševca i Balkan Mirijevo su suspendovani iz takmičenja, a suspenzija će trajati do pravosnažnosti Odluke.

Ukoliko odluka ostane na važnosti, oba kluba će u takmičarskoj 2024/25 sezoni morati da krenu od nižeg ranga, Prve beogradske lige.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading