ODLUKA JE DONETA: Menja se SISTEM TAKMIČENJA - umesto 16, od sezone 2024/25 lige će brojati 12 klubova!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.07.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo najavljivana odluka je doneta.

ODLUKA JE DONETA: Menja se SISTEM TAKMIČENJA - umesto 16, od sezone 2024/25 lige će brojati 12 klubova!

Foto: Facebook.com

lopta

Tokom prethodne nedelje održava je 8. sednica Fudbaslkog saveza Regiona istočne Srbije na kojoj su donete važne odluke kako za takmičenja 2023/24 koje je pred nama, ali i za takmičarsku godinu 2024/25.

 

Članovi Srpske lige Istok jednoglasno su usvojili odluku da takmičenje startuje 12. avgusta, a istog dana započeće i borba za bodove u četvrtom rangu srpskog klupskog fubala koje je pod ingerencijom FS Regiona istočne Srbije u ligama Zona Centar, Zona Jug, Zona Zapad i Zona Istok.

Doneta je i odluka da će u sezoni 2023/24 Zona Jug brojati ukupno 18, umesto dosadašnjih 16 klubova i usled navedenog biće organizovana i dva vanredna termina u kojima će se mečevi odigrati sredom.

Istovremeno je odlučeno da će klubovi biti u obavezi da u Srpskoj ligi startuju i odigraju bar prvi deo utakmice sa tri „bonus“ igrača (rođeni 01.01.2004. godine i mlađi), dok će zonaši biti u obavezi da imaju dva takva igrača..

Foto: Fsris.org

Važna odluka FS Regiona istočne Srbije

 

Verovatno jedna od najvažnijih odluka doneta je za sezonu 2024/25. Naime, zonski rangovi takmičenja umesto dosadašnjih 16, odnosno 18 klubova koliko će u predstojećoj sezoni brojati Zona Jug, od jeseni 2024. godine startovaće sa ukupno 12 ekipa u svakoj od grupa četvrtog ranga srpskog klupskog fudbala.

Svakako se očekuje da će navedena promena o smanjenju broja klubova doneti povećanje kvaliteta u zonskim ligama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading