BABIĆ BOKSUJE ZA NOVU TITULU: Srpski borac kvari žurku u Beču

Autor:

Sport

15.10.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protivnik će biti tvrd zalogaj nošen domaćom publikom.

BABIĆ BOKSUJE ZA NOVU TITULU: Srpski borac kvari žurku u Beču

Foto: Starsport

Beč će biti domaćin glavnog bokserskog meča za titulu prvaka IBA u okviru "Noći šampiona" između Ahmeda Hagaga i Vladana Babića, koja će se održati u subotu 19. oktobra. Hagag je dobio priliku da boksuje glavni događaj iz snova u svojoj rodnoj Austriji i to kao evropski šampion do 23 godine i osvajač elitnog evropskog bronzanog odličja.

U kontra ćošku biće naš Vladan Babić, a to će biti borba u osam rundi za IBA Balkansku titulu u kategoriji preko 92 kilograma. Babić će pokušati da pokvari zabavu domaćem favoritu, pošto je do sada pobedio u svih šest profesionalnih mečeva, uključujući pet nokauta.

Republika

Foto: Promo foto

 

Istog dana su na programu i polufinalni mečevi u borbi za titulu šampiona sveta IBA Pro u kategoriji do 54 kilograma. Uzbekistanac Šahobidin Zoirov će se u osam rundi sastati sa Samjuelom Karmonom iz Španije, dok će se Venecuelanac Džoel Finol u drugom meču sastati sa Samarom Žetibajevim iz Kazahstana. Zoirov, svetski i olimpijski šampion, je u odličnoj formi, pobedivši u pet od svojih šest profesionalnih borbi. Jedini put kada nije podigao ruku bilo je kada se njegov meč protiv Dmitrija Dvalija završio nerešenim rezultatom na IBA večeri šampiona u Serpuhovu.

Karmona (13-2) će se takmičiti u svojoj trećoj Noći šampiona, pošto je u Taškentu izgubio protiv Hasanboja Dusmatova iz Uzbekistana, pre nego što je u avgustu pobedio Rumuna Kosmina Girleanua u La Guairi. Osvajač srebrne olimpijske medalje Finol (4-0) je takođe nastupio u Venecueli u avgustu pred domaćom publikom, savladavši jednoglasnom odlukom Aleksisa Alvarada iz SAD.

jegov protivnik je Samat Žetibajev (7-1), koji želi da nastavi formu nakon što je u Serpuhovu pobedio Džeja Rakinela sa Filipina.

Severnomakedonac Lulzim Ismaili ima za cilj da nastavi svoj profesionalni pobednički niz, pošto se sastaje sa Sumbu Nsasijem (14-3-1) iz Demokratske Republike Kongo u kategoriji do 75 kg. Ismaili, koji je pobedio u svih 12 svojih profesionalnih mečeva, nadaće se da će i njegov 13. meč biti srećan. Nsasi, koji je poslednji put pobedio u Leverkuzenu u maju, izgleda da će prvi put pobediti u Austriji.

Albanac Fabio Kaciu sastaće se sa Uzbekistancem Jakhongirom Zokirovim u kategoriji +92 kg. Zokirov, IBA omladinski svetski šampion, ima profesionalni rekord od 3-0 i poslednji put je pobedio Hrvata Agrona Smakića na IBA večeri šampiona u Taškentu. To znači da će jedan od boksera izgubiti pobednički niz, a Albanac traži sedmi nokaut u svom sedmom takmičenju. Na redu je i plasman u polufinale turnira za titulu IBA Pro svetskog šampiona. U uvodnom meču večeri, evropska bronzana medalja Sara Beram iz Hrvatske trebalo bi da debituje u ženskoj kategoriji do 63 kg protiv Litvanke Ane Starovoitove, dvostruke evropske bronzane medalje, u šest kola. Litvanac trenutno ima profesionalni rekord 3-0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading