PREMINUO OLIMPIJSKI ŠAMPION! Svet sporta zavijen u crno

Autor:

Sport

02.09.2024

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih u istoriji

PREMINUO OLIMPIJSKI ŠAMPION! Svet sporta zavijen u crno

Foto: Pixabay

Sveća

U ponedeljak je preminuo jedan od najvećih imena u istoriji rvanja - Aleksandar Medved, u 86. godini života. Svetska rvačka federacija je potvrdila tu vest i time zavila svet rvanja u crno. Medved je bio neosporni vladar slobodnog stila rvanja, sa impresivnim nizom od 10 zlatnih medalja sa Olimpijskih igara i Svetskih prvenstava.

Aleksandar Medved je ostvario izuzetne uspehe tokom svoje karijere, postajući trostruki uzastopni olimpijski šampion u Tokiju 1964, u Meksiko Sitiju 1968. i u Minhenu 1972. godine. Osim toga, osvojio je sedam titula prvaka sveta i tri zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Impresivno je to što je osvojio sve zlatne medalje na Svetskim prvenstvima od 1962. do 1971. godine, osim 1965. godine, kada je osvojio srebro. Iako su ga mnogi smatrali nedovoljno krupnim za kategoriju +100kg, Medved je dominirao čitavu deceniju.

Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije, izrazio je duboko žaljenje povodom gubitka Aleksandra Medveda. Lalović je istakao da je Medved bio ambasador rvanja, a njegovi impresivni uspesi jasno pokazuju da je svet smatrao najboljim u svom sportu. Ovim rečima, Lalović je istakao veliki gubitak za svet rvanja i izrazio saučešće porodici Medved.

Po povlačenju iz aktivnog bavljenja rvanjem, Medved je nastavio da doprinosi svom sportu kroz aktivno uključivanje u treniranje drugih rvača. Njegov doprinos rvanju prepoznat je i van terena, te je 2003. godine primljen u Kuću slavnih Svetske rvačke federacije.

Aleksandar Medved će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih rvača svih vremena, čiji su uspesi obeležili eru slobodnog stila rvanja. Njegovo nasleđe će živeti kroz inspiraciju koju je pružio generacijama rvača širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading