PRIRODNI NAČINI DA POKRIJETE SEDU KOSU BEZ FARBANJA: Sve što vam treba već imate u kuhinji

Autor:

Lifestyle

30.05.2024

00:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sede vlasi su neizbežna pojava koja dolazi s godinama, ali to ne znači da se ne možete boriti protiv njih na prirodan način.

PRIRODNI NAČINI DA POKRIJETE SEDU KOSU BEZ FARBANJA: Sve što vam treba već imate u kuhinji

Foto: Shutterstock

Umesto korišćenja veštačkih boja za kosu, postoje prirodni recepti koji mogu da uspore pojavu sedih vlasiju i vrate prirodnu boju kose.

Ljuske od krompira

Ljuske od krompira mogu biti izuzetno korisne u borbi protiv sedih vlasi. Potrebno je oljuštiti 6 krompira i staviti ljuske u pola litra vode. Kuvajte dok ne dobijete gušću tečnost, a zatim ostavite da se ohladi i procedite je u činiju.

Nakon toga, sipajte tečnost na kosu i dobro je trljajte, a ne ispirajte je vodom. Sastojci iz krompira će obojiti sede vlasi, a ovaj postupak se može ponavljati dva puta nedeljno.

Crni čaj

Kofein koji se nalazi u crnom čaju može pomoći u vraćanju prirodne boje kose, podsticanju njenog rasta, jačanju vlasi i davanju sjaja. Potrebno je skuvati 250 ml vode sa dve kašike suvog crnog čaja i jednom kašičicom soli, ostaviti da se ohladi, pa isprati opranu kosu i ostaviti je da se osuši.

Ulje badema i limun

Pomešajte ulje badema i sok od limuna u srazmeri 2:3 i utrljajte u teme glave. Ovo će pomoći u usporavanju pojave sedih vlasi, dok će sok od limuna dati kosi sjaj i povećati volumen, kao i podsticati njen rast.

Foto: Shutterstock

Sok od luka je odličan za pokrivanje sedih vlasi

Sok od luka

Sok od luka, pomešan sa sokom od limuna i maslinovim uljem, može biti veoma efikasan za farbanje sede kose i podsticanje njenog rasta. Ova mešavina će takođe omogućiti da kosa bude meka i sjajna.

Bojenje biberom

Da biste dobili crnu boju kose, možete koristiti biber. Pomešajte mleveni crni biber i sok od limuna sa jogurtom, utrljajte u kožu glave, ostavite da stoji jedan sat, pa isperite. Biber će obojiti kosu, dok će jogurt pomoći da bude meka i sjajna.

Seme piskavice

Zagrejte kokosovo ulje u tiganju, dodajte seme piskavice i pržite desetak minuta. Ostavite da se ohladi, izvadite seme, a ulje stavite u teglu. Uzmite dve kašike i utrljajte u koren kose uveče, ostavite da stoji celu noć i ujutru operite kosu šamponom. Seme piskavice sadrži lecitin i aminokiseline koje usporavaju pojavu sedih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading