ZNATE LI ŠTA ZNAČE MALI TROUGLOVI U AVIONU? Ne nalaze se kod svih sedišta, a imaju važnu namenu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo oni koji su izuzetno pronicljivi shvatiće značenje.

ZNATE LI ŠTA ZNAČE MALI TROUGLOVI U AVIONU? Ne nalaze se kod svih sedišta, a imaju važnu namenu

Foto: Printscreen/Foto: Reddit

Avioni imaju svoj jedinstveni sistem klinastog pisma koji su putnici možda primetili, ali verovatno nisu razumeli čemu služe. Ako ste se nekada vozili avionom možda ste primetili male trouglove. Oni imaju svoju namenu koja je važna, ali ne razume je svako već samo zaposleni odnosno posada. Reč je o tome da u unutrašnjosti kabine postoje mali trouglovi u dve boje - crveni i crni.

Posebno pronicljiv putnik će primetiti da ovi mali trouglovi po celoj kabini izgledaju nalik krilima koja se nalaze na avionu.

Ako posada u avionu treba da proveri krila, ovi trouglovi im omogućavaju da saznaju najbolje tačke gledišta za letvice i zakrilce napolju. Oznake su posebno korisne u zimskim uslovima kako bi se osiguralo da su krila pravilno odleđena (provera je potrebna pre poletanja, iako to obično radi posada na zemlji). Sedišta ispod trouglova se ponekad mogu nazvati i "sedište Vilijama Šatnera". Fraza je preuzeta iz epizode "Zone sumraka" u kojoj Šatner vidi goblina na krilu svog aviona.

Foto: pixabay.com

Šta znače trouglovi u avionu

Postoji još jedna skrivena prednost ovih crnih trouglova. Ako letite avio kompanijom koja vam omogućava da sami izaberete sedište, potražite jedan od trouglova u kabini. Svako ko voli da snima fotografije kroz prozor ili video snimke za Instagram imaće najbolji pogled na krila sa ovih sedišta, piše "Travel and leisure".

Da li ste nekada do sada primetili ove trouglove u avionu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading