IZRAČUNAJTE KADA TREBA DA LEGNETE I SPAVATE: Toliko SNA vam je dovoljno da budete sveži, a nije za svakoga isto, poručuje doktor

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor je objavio "Pravilo 90 minuta".

IZRAČUNAJTE KADA TREBA DA LEGNETE I SPAVATE: Toliko SNA vam je dovoljno da budete sveži, a nije za svakoga isto, poručuje doktor

Foto: Shutterstock

Ponekad se čini da nije važno da li spavate preporučenih sedam ili osam sati sna. Ali, doktor Karan Raj je podelio video na TikToku kako bi objasnio da bi se sve moglo svesti na buđenje usred ciklusa spavanja, a ne na jednostavno zatvaranje očiju.

Doktor, koji skuplja milione pregleda deleći svoje stručno znanje o svemu, od hrane do medicinskih saveta, objavio je video pod nazivom "Pravilo 90 minuta" kako bi pokazao kako da izračunate svoje savršeno vreme za odlazak u krevet.

- Probajte ovo ako želite da se probudite osveženi. Svake noći vaš mozak prolazi kroz nekoliko ciklusa spavanja. Svaki ciklus počinje laganim snom, zatim ulazite u dubok san, zatim sanjate i vraćate se na svetlost. Svaki od ovih ciklusa traje oko 90 minuta. Osećate se najsvežije ako se probudite na kraju jednog od ovih ciklusa od 90 minuta. To je zato što ste najbliži svom normalnom budnom stanju i da biste povećali šanse za ovo, prvo shvatite u koje vreme želite da se probudite - kaže doktor, piše "Miror".

Foto: Shutterstock

Doktor na TikToku objašnjava cikluse spavanja

Doktor Raj kaže da ako planirate da se probudite u 8 ujutru, trebalo bi da unazad izbrojite intervale od 90 minuta dok ne dođete do vremena najbliže vremenu kada želite da odete u krevet.

Dakle, ako idete u krevet u 23:00, trebalo bi da se probudite na kraju svog šestog ciklusa osećajući se spremnim da nastavite dan energično.

- Neće biti isto za svaku osobu zbog razlike u dužini naših ciklusa spavanja, ali možete da pokušate - poručuje doktor.

Video je sakupio na TikToku više od milion pregleda dok je jedna osoba prokomentarisala: 

- Ovo radi, probao sam sinoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading