NA OVOLIKO STEPENI SE PERU PEŠKIRI: Ako su jako prljavi temperatura je OVAKVA, pazite šta koristite

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapanjujući trikovi za čiste i mirisne peškire!

NA OVOLIKO STEPENI SE PERU PEŠKIRI: Ako su jako prljavi temperatura je OVAKVA, pazite šta koristite

Foto: Shutterstock

Pranje peškira

Prilikom pranja peškira, važno je voditi računa o nekoliko ključnih faktora kako biste osigurali da su oni temeljno očišćeni i dezinfikovani. Pre svega, preporučena temperatura za pranje peškira zavisi od njihove namene i stepena zaprljanosti. Za svakodnevno pranje peškira za ruke ili tela dovoljna je temperatura od 40 - 60 stepeni, dok se za jako zaprljane peškire preporučuju temperature više od 60 stepeni radi potpune dezinfekcije.

Pravilan izbor deterdženta i dodatnih sredstava

Kada perete peškire, važno je koristiti adekvatan deterdžent koji će efikasno ukloniti prljavštinu, ulje i bakterije. Za dodatnu dezinfekciju preporučuje se dodavanje izbeljivača ili specijalnih dezinfekcionih sredstava, ali treba voditi računa da ova sredstva nisu previše jaka kako ne bi oštetila tkaninu peškira. Takođe, materijal peškira može uticati na temperaturu pranja, pa je bitno prilagoditi postupak pranja materijalu od kojeg je peškir napravljen, prenosi "Krstarica".

Foto: pixabay.com

Koristite adekvatan deterdžent za pranje peškira


Nakon pranja, važno je peškire dobro osušiti na vazduhu kako bi se sprečilo stvaranje buđi i gljivica. Takođe, preporučuje se izbegavanje upotrebe omekšivača, jer on može smanjiti upijanje peškira. Redovno menjanje peškira takođe je ključno kako biste sprečili nakupljanje bakterija i neprijatnih mirisa.

Praćenjem ovih preporuka, možete osigurati da su vaši peškiri čisti, mirisni i prijatni za korišćenje, pružajući vam osećaj svežine i čistoće nakon svakog korišćenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading