SRBI SU NAŠLI CAKU KAKO DA UŠTEDE STRUJU: Smanjenje je i do 25 ODSTO, a jednostavan je trik!

Autor: M.O.

Lifestyle

25.04.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavezno ovo probajte.

SRBI SU NAŠLI CAKU KAKO DA UŠTEDE STRUJU: Smanjenje je i do 25 ODSTO, a jednostavan je trik!

Foto: Shutterstock

Čini se je doba kada svi pokušavaju da uštede na neki način. Iako to retko kome polazi za rukom, mnogi su se dosetili i shvatili da treba krenuti od same kuće i potrošnje, a tek kasnije od odvajanja para sa strane. 

Jednostavnik trikovima možemo smanjiti energiju i struju, te ćemo račun dobiti znatno manji račun. 

Kako ventilator u rerni može uštedeti energiju?

Republika

Foto: Shutterstock

Jednostavnim cakama možete smanjiti račun

Kada je reč o pripremi ukusnih jela u rerni, ventilator može biti nezamenjiv saveznik. Korišćenje ventilatora omogućava ravnomerno raspoređivanje toplote, što ne samo da ubrzava proces pečenja, već može značajno uštedeti i do 25 odsto električne energije u odnosu na klasičan način pečenja.

Ušteda struje korišćenjem ventilatora

Kada se koristi ventilator u rerni, važno je prilagoditi temperaturu. Preporučuje se smanjenje temperature za 20 stepeni u odnosu na uputstva recepta. Na primer, ako je receptom predviđeno pečenje jela na 200 stepeni, korišćenjem ventilatora trebalo bi podešavati temperaturu na 180 stepeni. Takođe, nije potrebno prethodno zagrevati šporet, jer postoji rizik od toga da jela zagore.

Prednosti korišćenja ventilatora

Korišćenje ventilatora u rerni donosi brojne prednosti. Pored uštede energije i ravnomernog pečenja, jela će biti gotova brže, što je posebno korisno kada ste u žurbi ili kada pripremate obrok za veći broj ljudi. Ova tehnika pečenja omogućava da hrskava korica i sočan unutrašnji deo jela budu postignuti sa lakoćom, što dodatno poboljšava ukus jela.

Kada sledeći put budete koristili pećnicu, razmislite o korišćenju ventilatora kako biste iskusili sve ove prednosti i uživali u ukusnim jelima pripremljenim na brz i efikasan način. Uživajte u pripremi jela i iskoristite sve pogodnosti koje vam nudi korišćenje ventilatora u rerni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading