OŽIVITE UVELO CVEĆE U TRENU: Za ovim TRIKOM su poludele sve žene jer stvarno RADI (VIDEO)

Autor: M.O.

Lifestyle

04.05.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako da cveće u vazi ponovo zablista!

OŽIVITE UVELO CVEĆE U TRENU: Za ovim TRIKOM su poludele sve žene jer stvarno RADI (VIDEO)

Foto: shutterstock

Uvelo cveće može biti prava estetska i emocionalna šteta, pogotovo kada smo se posebno vezali za određeni buket ako je od neke posebne osobe. Međutim, postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći da vratite svežinu i vitalnost uvelom cveću.

Ključna uloga je proključala voda

Ključni faktor u održavanju svežine cveća je adekvatno snabdevanje vodom. Toplijim vremenom i višim temperaturama, cveće gubi vodu brže, što dovodi do njegovog uvelog izgleda. Ukoliko primetite da vaše cveće vene, jedan od korisnih trikova je da u vazu sa cvećem ulijete ključalu vodu. Ovaj postupak može pomoći da se ponovo uspostavi protok vode kroz stabljike i da cveće povrati svoju svežinu.

 

 

Uklanjanje listova i skraćivanje stabljika

Kako biste dodatno olakšali cveću da povrati svežinu, preporučuje se da uklonite sve listove sa stabljika. Listovi mogu upijati velike količine vode, ostavljajući manje vode za cvetove. Takođe, skraćivanje stabljika može pomoći cveću da lakše upija vodu i hranljive materije iz vaze.

Rezultati i dodatni saveti

Nakon primene ovih koraka, možete primetiti značajno poboljšanje u izgledu vašeg cveća. Ono što je takođe važno jeste redovno menjanje vode u vazi, kako bi se sprečilo stvaranje bakterija koje mogu dodatno otežati cveću da apsorbuje vodu. Takođe, čuvanje cveća na hladnom mestu može produžiti njen životni vek.

Ukratko, iako se uvelo cveće može činiti kao izgubljeni slučaj, primenom određenih trikova i pravilnom negom, možete mu vratiti svežinu i lepotu. Uvek je korisno imati na umu ove savete kako biste produžili životni vek vašeg omiljenog cveća.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading