ZA OVOM DIJETOM SRPKINJE LUDE, A DŽENIFER LOPEZ UVELIKO KORISTI: Jedite koliko želite, ali ipak OVAKO smršajte!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

27.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova dijeta nije jednostavna.

ZA OVOM DIJETOM SRPKINJE LUDE, A DŽENIFER LOPEZ UVELIKO KORISTI: Jedite koliko želite, ali ipak OVAKO smršajte!

Foto: Credit: Bellocqimages / INSTAR Images / Profimedia

Dukan dijeta nije nepoznata javnosti, održavajući svoju popularnost kroz godine. Omiljena među slavnim ličnostima poput Kejt Midlton i Dženifer Lopez, koja je zahvalila dijeti na povratku svoje figure pre trudnoće, slogan "Jedite koliko želite i ipak smršajte" privukao je mnoge osobe koje se bore sa viškom kilograma.

Pridržavanje ove dijete nije nimalo jednostavno


Dijeta je plod rada francuskog nutricioniste Pjera Dukana iz sedamdesetih godina prošlog veka, a zasniva se na konzumiranju proteina, ugljenih hidrata, masti i ostalih esencijalnih nutrijenata potrebnih za normalno funkcionisanje organizma.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

 

Četiri faze


Dijeta se sastoji iz četiri faze. Prva faza, poznata kao Faza napada, traje četiri do šest dana i isključivo uključuje konzumiranje namirnica bogatih proteinima, uz zabranu ugljenih hidrata.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

 

Sledeća faza, Faza mršavljenja, uvodi povrće, dok Faza stabilizacije dozvoljava uključivanje voća, mlečnih proizvoda, odabranih ugljenih hidrata i dva fleksibilna obroka. Poslednja faza, Održavanje, je balansirana faza ali zahteva jedan dan nedeljno pridržavanja Faze napada.

Stručna mišljenja

Nutricionisti i dijetetičari ne preporučuju Dukan dijetu svojim klijentima. U stvari, Britansko udruženje za ishranu je uvrstilo dijetu na listu "Top 5 modnih dijeta koje treba izbegavati". Na Healthline-u, dijeta je dobila ocenu 1,63 od 5.

Trajna popularnost Dukan dijete i lični doživljaji poznatih osoba ističu njen privlačan aspekt, ali rezervacije stručnjaka i oprezne procene postavljaju relevantna pitanja o njenom dugoročnom delovanju i ukupnim zdravstvenim implikacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading