MENJALA POL IZ ŽENE U MUŠKARCA, A KADA SU JE OTVORILI DA IZVADE MATERICU - ŠOK! Ono što su joj lekari našli ODMAH je zaustavilo proces!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo je odrađena mastektomija, a onda se desilo veliko otkriće.

MENJALA POL IZ ŽENE U MUŠKARCA, A KADA SU JE OTVORILI DA IZVADE MATERICU - ŠOK! Ono što su joj lekari našli ODMAH je zaustavilo proces!

Foto: Izvor: Unsplash/ Akram Huseyn

Utvrđeno je da je muškarac u procesu tranzicije u Italiji u petom mesecu trudnoće nakon mastektomije (otklanjanja dela ili čitave dojke).

Osoba, koja je uzela muško ime Marko, bila je u poodmakloj fazi procesa promene pola nakon uklanjanja grudi. Trebalo je da uradi histerektomiju radi uklanjanja materice, a onda su lekari u bolnici u Rimu otkrili trudnoću. Veruje se da je ovo prvi slučaj te vrste u Italiji, iznenađujuće otkriće izazvalo je zabrinutost za zdravlje bebe i da li je na fetus uticala procedura kojima je Marko do sada bio podvrgnut.

- Kada se otkrije trudnoća, prva stvar koju treba uraditi je da se odmah prekine hormonska terapija - rekla je Đulija Senofonte, endokrinolog i stručnjak za rodnu terapiju, piše "The Telegraph".

- Ako se terapija odmah ne prekine, može doći do posledica, posebno u prvom tromesečju trudnoće, koje je važno vreme za razvoj organa bebe. Teško je o tome govoriti apstraktno, ali sve zavisi od vremena ukidanja doza testosterona koje osoba uzima.

Lekari su takođe zabrinuti zbog uticaja koje je to imalo na Marka, koji je počeo da ispoljava muške fizičke karakteristike. Počele su da mu rastu dlake.

Foto: pixabay.com

Tokom operacije lekari su shvatili da je Marko u drugom stanju

Sada se očekuje da Marko iznese trudnoću do termina i rodi dete.

Prema italijanskom zakonu, abortus nakon 90 dana je dozvoljen samo ako trudnoća ozbiljno ugrožava zdravlje majke ili ako postoje značajni problemi sa fetusom.

Marko će biti bebina biološka majka, ali će on biti legalno registrovan kao otac.

Ovaj neobičan slučaj čini ga pripadnikom male kategorije ljudi poznatih kao transrodnih muškaraca koji nose bebe. 

Marko se nikada nije osećao prijatno kao žena i odlučio je da promeni pol pre nekoliko godina.

- Hormonska terapija blokira menstrualni ciklus, ali nije kontracepcija - rekao je dr Senofonte za list La Repubblica, koji je prvi objavio slučaj.

- Žena može nastaviti da ovulira i kao rezultat toga rizikuje trudnoću. Specijalisti koji nadgledaju ove prelaze obično preporučuju pilule za kontrolu rađanja koje se mogu uzimati tokom terapije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading