TURSKA KAFA SE PRAVILNO KUVA SAMO NA JEDAN NAČIN: Zbog OVE greške koju svi pravite toliko je GORKA da je ne možete piti!
Pogledajte kako da skuvate tursku kafu, postoji jedan pravilan način.
Ništa ne može da zameni šoljicu kafe ujutru, a to jedino znaju pravi ljubitelji ovog napitka. Iako postoje mnogobrojne zdravije zamene, onaj ko godinama uživa u ovom ritualu teško ga se i odriče. Postoji jedan ispravan način kuvanja turske kafe, ali neki ne prihvataju tako lako da im se neko "meša" u šoljicu. Činjenica je da niko ne može da skuva kafu poštujući jedno pravilo jer svako ima nešto svoje što primenjuje.
Ipak, ovo je pravilan način kuvanja kafe. Pogledajte u nastavku kako da je skuvate:
Način kuvanja ja najbitniji, a sve drugo zapravo su sitnice. Mnogi misle da bi bila jaka kafa treba dodati samo neku kašiku više, zapravo ne. Tako pojačavate ukus i ona će biti gorča. Bitan je odnos vode i kafe.
Na otprilike 170 mililitara vode stavite dve kašičice kafe.
Priprema:
Oko 50 mililitara vode stavite da proključa. Dodajte šećer po ukusu, mešajući da se sjedini. Kada krene da kipi skinite sa ringle i dodajte kašičicu kafe. Kuvajte ponovo nekoliko sekundi i pomerite sa ringle, piše "illy".
Penu možete baciti ili zadržati pre nego je dobro promešate. Pustite da se malo "slegne" pre posluživanja.
Kafa i mršavljenje
Potrebno je da u kafu stavite kašiku đumbira. To ubrzava metabolizam, zato jednu kašiku stavite i promešajte. Ako želite da recept bude još učinkovitiji onda dodajte i limun. Iscedite pola limuna i dodajte u jutarnji napitak.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)