IMALA JE 13 GODINA KADA GA JE UPOZNALA NA INTERNETU: "Stavio mi je ogrlicu za pse oko vrata", zbog jedne rečenice predatora znala je da NEMA NAZAD, ali i da se bliži KRAJ

Autor: N.J.

Lifestyle

14.05.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seća se da je pomislila kako nikada neće napustiti tamnicu otmičara nakon četiri dana svirepog zlostavljanja.

IMALA JE 13 GODINA KADA GA JE UPOZNALA NA INTERNETU: "Stavio mi je ogrlicu za pse oko vrata", zbog jedne rečenice predatora znala je da NEMA NAZAD, ali i da se bliži KRAJ

Foto: Printscreen/ Instagram/ itsaliciakozak

Ališa se smeje

Ališa Kozakievič imala je 13 godina kada ju je predator sa Interneta 2002. namamio. Njena priča služi kao lekcija mnogima koji sklapaju poznanstva i druže se sa osobama preko društvenih mreža, a da ne znaju ko stvarno stoji iza toga. Jedna greška umalo je koštala života, kada se iskrala iz kuće da se nađe sa “drugom” koga zna samo preko mreža. Tada je oteo kompjuterski programer Skot Tajr  i okovao lancima u svom podrumu.
 

- Stavio mi je ogrlicu za pse oko vrata i odvukao me u svoju tamnicu i silovao - rekla je za Foks Njus Digital i dodaje: 

- Vezao me lancem za pod ovom psećom ogrlicom. U toj kući su me četiri dana silovali, tukli i mučili.

Četvrtog dana, napadač je rekao da mu se sviđa zbog čega će se malo i provozati. Ona je to shvatila kao signal da će je ubiti i znala je da nema nazad. Dok je prihvatala ono što je mislila da je njena sudbina, Ališa je razmišljala o svojim roditeljima i koliko su je voleli.

- To je ono što me održalo, ali znala sam da je malo verovatno da ću se odatle izvući živa - objašnjava.

Pre te "vožnje" koju je otmičar obećao, čula je lupanje po vratima i "ljute glasove”. U to vreme nije znala da je to FBI. Prvobitno su mislili da je "sve čisto", ali ona misli da je napravila dovoljno buke jer je jedan od agenata viknuo: "Pokret tamo."

- Sećam se da sam izvukla taj hladni, teški lanac i pokušala da podignem ruke, ali sam se u isto vreme pokušavala pokriti. Nisam imala odeću na sebi. Gledala sam u vrh pištolja -  priseća se traume koju je doživela.

FBI je vratio kući roditeljima, a bilo je pravo čudo da je pronađena. Još jedan način da se kaže čudo je sreća, a sigurnost dece ne treba prepustiti sreći.

Kako su je pronašli?

Njen otmičar uživo je prenosio zlostavljanje, a neko ko je video video prepoznao je devojčicu sa postera nestale osobe iz Nacionalnog centra za nestalu i zlostavljanu decu i pozvao policiju. Ovo je bio jedan od prvih slučajeva otmice dece putem Interneta.

Ipak problem je postao još rasprostranjeniji nakon što je spašena.

 

Deca žele da budu influenseri na društvenim mrežama, po koju cenu?

Kad je ona oteta Internet je bio u razvoju. Sada je to sastavni deo skoro svačijeg života, posebno nakon pandemije kovida.

Kombinujte to sa žudnjom tinejdžera i mladih da budu uticajni na društvenim mrežama, a potencijalno opasni ljudi imaju pristup žrtvama 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, i mogu da ih namame kao što su i nju.

Sličan slučaj u Teksasu 

Devojčicu iz Teksasa koja je takođe imala 13 godina, oteo je muškarac sa kim se dopisivala, a kasnije je pronađena u šupi u Severnoj Karolini. 

 - Deca na društvenim mrežama žele da dođu do što većeg broja ljudi i stvaraju viralne videozapise da bi postali slavni. To je nova “vrsta” slavne osobe, a ko ne želi da bude poznat? Ko ne želi da bude otkriven? Ali otkrivaju vas i grabljivci koji žele nauditi, a deca ne obraćaju pažnju na to ko ih prati - upozorava Ališa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading