OVIH SEDAM STVARI DIZAJNERI ENTERIJERA NIKADA NE BI DRŽALI U SPAVAĆOJ SOBI: Sigurni smo da i vi ovo imate i vreme je da ih se rešite!

Autor: N.J.

Lifestyle

23.01.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je prvo što vidimo kada se probudimo i poslednje kada legnemo da spavamo.

OVIH SEDAM STVARI DIZAJNERI ENTERIJERA NIKADA NE BI DRŽALI U SPAVAĆOJ SOBI: Sigurni smo da i vi ovo imate i vreme je da ih se rešite!

Foto: Unsplash/ Chastity Cortijo

U spavaćoj sobi provodimo mnogo vremena. Zato, mnogo je bitno da bude uređena po našem ukusu, tako da nam bude prijatno i lepo. Uglavnom, u sobi dominira krevet, pa onda i drugi komadi nameštaja poput ormara ili neke komode, ogledala. Ako je reč o maloj spavaćoj sobi verovatno da nemate mogućnost da baš sve stavite u istu i opremite je na željeni način. Ipak, neke stvari trebalo bi izbaciti iz spavaće sobe kolika god da je. Evo šta dizajneri enterijera nikada ne bi kupili:

1. Punjač za telefon

- Nikada ne bih držala punjač za telefon u spavaćoj sobi, niti puno žica. Mislim da bi elektromagnetske talase tokom spavanja trebalo svesti na minimum - kaže njujorški dizajner enterijera Robin Henri. Inače, to može izgledati i jako neuredno i pokvariti utisak sobe.

2. Budilnik sa svetlom

Svi znaju da svetlo najviše ometa san, zato ako vam je potreban budilnik bolje da to bude neki klasičan.

Foto: Shutterstock

Spavaća soba sive boje

3. Mnogo slika na zidu

Bolje je da imate više malih fotografija nego nekoliko prevelikih koje jednostavno upadaju u oči. Robin preporučuje da to budu male fotografije vaše porodice, prijatelja, nekog društva i vas.

4. Vitrine

Trebalo bi da izbegavate nameštaj koji će doprineti da soba izgleda pretrpano. Zato, velike komode nisu pravi izbor. Birajte funkcionalne stvari, one koji doprinose "smirenom" izgledu sobe, odnosno koje pružaju takvu energiju.

5. Jako osvetljenje

Prejako svetlo ima svoje mesto u domu, a to definitnivno nije spavaća soba. Svetlo bi trebalo zameniti nežnijim i intimnijim priča Robin.

6. Goli podovi

Da bi soba dodatno izgledala toplo i prijatno, goli podovi su strogo zabranjeni! Ne morate birati glomazne tepihe, koji idu od zida do zida, možete i birati neke manje, od veštačke dlake.

7. Sprave za vežbanje

Inače, ove sprave u sobi obično služe da se samo okači veš na njih i ničemu drugo. Iskreno, to je i logično, ko razmišlja o vežbanju u sobi za opuštanje? Niko. Ako u toj prostoriji ne vežbate, sklonite je odmah, piše "Zadovoljna hr".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading