KO JE BILA AMBER PO KOJOJ JE NASTAO MODEL ZA NESTALU DECU? Priča o ubistvu i otmici koja ledi krv u žilama!

Autor: N.J.

Lifestyle

21.01.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Model Amber Alert nastao je po devojčici Amber Hegerman.

KO JE BILA AMBER PO KOJOJ JE NASTAO MODEL ZA NESTALU DECU? Priča o ubistvu i otmici koja ledi krv u žilama!

Foto: YouTube/ Unseen

Amber je kidnapovana 1996. godine dok je vozila bicikl. Dona Hegerman je odlučila da odvede svoju decu Amber (9) i Rikija (5), da se zabave u parku. Kasnije, oni su sa majkom Donom otišli kod bake i deke, čekajući oca Ričarda da dođe sa posla. Deca su uzela bicikl i vozili se gore dole po dvorištu. Sa slatkim plavim očima, ružičastom majicom i osmehom Amber je bila slika bezbrižnosti. Dok se vozila sa bratom, izašla je iz dvorišta i bila je osam minuta udaljena od kuće bake i deke.

Nije se vratila kući

Posle nekog vremena Riki se vratio kući, ali ona nije. Džimi Kevil (78) bio je u dvorištu svoje kuće, nedaleko od fabrike kada je video kako čovek iz kombija uvlači Amber u isti. On je tada bio jedini svedok, i odmah je otišao do policije i njihove kuće da im javi šta se dogodilo.

Foto: YouTube/ Unseen

Devojčica duva svećice

Profil osumljičenog

FBI napravio je profil otmičara. Radilo se muškarcu koji nije mlađi od 25 godina. Uprkos profilu nisu identifikovali ni kidnapera, ali ni mesto gde je devojčica držana. Četiri dana nakon otmice, čovek je šetao psa i primetio nešto u kanalu. Nago telo devojčice, sa licem okrenutim na dole ležalo je u kanalu. Amber Hegerman pronađena je sa prerezanim vratom, a sat vremena kasnije policija je saopštila vest roditeljima. Obdukcijom je utvrđeno da je devojčica bila živa do dva dana pre otkrića. Bila je silovana, a potom joj je prerezan vrat. Više od 50 policajaca svakodnevno je radilo na pronalaženju ubice, ali nikada ga nisu pronašli.

Sličan slučaj

Malo nakon toga dogodio se i slučaj Lore Kejt Smiter, koja je nestala 3. aprila 1997. godine, a pronađena je 20. istog meseca. Slično kao Amber, našli su je golu u vodi, ali njoj je odrubljena glava. Međutim, nisu pronađene vezu između ova dva slučaja, prenosi "Attualita".

Amber Alert je model širenja informacija o nestaloj deci, i to je mehanizam koji inače usvojen u Francuskoj, Nemačkoj, SAD - u, Grčkoj, Malti, Irskoj, Poljskoj, Bugarskoj... To je alarmni sistem koji se koristi u slučajevima otmice i zasniva se na naprekidnom slanju poruka putem radija, televizije ili mobilnih telefona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading