MAJKA POBEGLA U DRUGU DRŽAVU DA BI PROMENILA POL DETETU? Otac IZBEZUMLJENO traga za sinom - U sve umešana i škola?

Autor: N.J.

Lifestyle

07.01.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac tvrdi da se njegova bivša žena preselila jer planira da u drugoj državi promeni pol detetu.

MAJKA POBEGLA U DRUGU DRŽAVU DA BI PROMENILA POL DETETU? Otac IZBEZUMLJENO traga za sinom - U sve umešana i škola?

Foto: Shutterstock, Printscreen

Jedan otac iz Teksasa u središtu je gorkog slučaja. On tvrdi da se bivša supruga preselila u Kaliforniju jer planira da "hemijski kastrira" njihovog devetogodišnjeg sina. Džef Jangr, otac dvoje dece, podelio je video koji navodno prikazuje njegovog sina kako se predstavlja kao devojčica po imenu Luna. Njegovo dete na pitanje da li je dečak odgovara: "Ne, ja sam devojčica". On navodi da mu je majka, inače po struci pedijatar, Ana, rekla da je devojčica i da ga je takođe ona obukla u haljinu.

- Krv mi se ledila u žilama kad sam shvatio šta je planirala za tog dečaka - priča Jangrl. On tvrdi da se njegova bivša supruga namerno preselila i odvela njihovog sina i drugog blizanca samo nekoliko dana pre Nove godine nakon što je na snagu stipio zakon za transrodnim osobama, prenosi "Njujork post".

Zakon

Zakon je osmišljen kako bi zaštitio transrodnu decu i njihove porodice. Kako Jangr kaže, njegova bivša žena počela je da preobražava Džejmsa kada je imao samo dve godine, a pokušala je i da ga upiše u rodnu klinku sa pet godina.

Foto: Printscreen

Dečaj Džejms kom majka želi da promeni pol

- Pedijatrijski zapisi pokazuju da ga je nameravala hemijski kastrirati u periodu od 8 ili 9 godina, znači u njegovoj trenutnoj starosnoj dobi. I onda se magično preseli u Kaliforniju? - priča otac deteta, iako nije dostavio pedijatarsku dokumentaciju.

Šta je hemijska kastracija?

Inače, hemijska kastracija odnosi se na upotrebu hemikalija ili lekova za zaustavljanje proizvodnje polnih hormona. Za razliku od hirurške kastracije, hemijska kastracija ne uklanja organe i nije oblik sterilizacije.  Majka dečaka tvrdi da je Džejms, njen sin, transrodna osoba, kao i da više voli da nosi haljine i da ga oslovljavaju sa "Luna".

Terapeut rekao dečaku da obuče haljinu

Terapeut je predložio Džejmsu da nosi haljine kako bi započeo tranziciju, nakon što je njegova mama istakla da dete traži “igračke za devojčice” i poistovećuje se sa ženskim likovima iz crtanih filmova. 

Foto: Izvor: Unsplash/ Akram Huseyn

Operacija promena pola

Zaposleni u školi se dogovorili sa majkom?

Njegov otac tvrdi da su zaposleni u dečakovoj bivšoj školi bili u komunikaciji sa majkom, kao i da su presvlačili dečaka kada bi došao u muškoj garderobi i terali ga da ide u ženski toalet.

Inače, 2019. presuđeno je da će Džejms i njegov brat blizanac biti pod zajedničkim starateljstvom oba roditeljima, ali je sudija ipak dve godine kasnije dodelio puno starateljstvo majci.

Naknadni sudski nalog, međutim, istakao je da nijedan roditelj ne sme lečiti dete hormonskom supresijom, blokatorima puberteta i/ili operacijom promene pola bez pristanka roditelja ili sudskog naloga. Otac je iz straha tražio od suda da se deca vrate u Teksas, ali mu je zahtev odbijen. On je pomislio da će njegova žena ipak promeniti pol detetu čim stupi na snagu drugi zakon. U saopštenju suda pisalo je da otac pogrešno tumači zakon u Kaliforniji. Takođe, oni su naveli da su to “špekualcije” jer je majka izjavila pred sudom da nema nameru da promeni detetu pol. Isto, oni su naveli da ako Ana natera njihovog zajedničkog sina na promenu pola bez pristanka oca deteta, može se podneti hitna žalba.

Jangr je stav izneo na Tviteru i tvrdio da su mu oduzeta prava i ostvaren put ka hemijskoj kastraciji njegovog deteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading