VIDELA SAM DA NEŠTO NIJE KAKO TREBA: Ivanu u porodilištu sačekali BESNO, ispričala ISKUSTVO do detalja - tešila je mlada doktorka, a muž se "zaglavio" na prijemu!

Autor: N.J.

Lifestyle

13.12.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakvo ste iskustvo vi imale?

VIDELA SAM DA NEŠTO NIJE KAKO TREBA: Ivanu u porodilištu sačekali BESNO, ispričala ISKUSTVO do detalja - tešila je mlada doktorka, a muž se "zaglavio" na prijemu!

Foto: Shutterstock

Porođaj i sama promena kroz koju žena prođe, kako psihički tako i fizički, nekada zna da zada muke. Nije lako nositi se sa viškom kilograma, možda neprijatnim lekarima, ili uporedno i zdravstvenim problemima u trudnoći. Na sajtu "Fit i zdrava mama" žene su podelile svoje iskustvo sa porođaja. Neke su imale poteškoće, dok su druge bile zadovoljne. Uglavnom, one su koristili vežbe za disanje, pa su istakle kako su prošle na porođaju. Jelena je podelila svoje iskustvo:

- U 00:30 krenule kontrakcije, šetala, disala, u 01:30h me prime u porodilište, opet klizma i u boks, ali otvorena samo 2,5 prstiju. Boks za prisustvo muža bio je zauzet… Za stokom samo jedna doktorka, mlada, a boksevi puni… Oko 03h me pregleda, kaže 2-3 prsta sam otvorena, daj bensedin ili će pojačati ili prekinuti… On pojača, kratko sam koristila prvi tip disanja, drugi mi je više prijao. Guramo tako do 06:30h, vizite su bile noćne, doktor kaže krenuo porođaj, dajte terapiju i kreće indukcija, anesteziolog preko veze kaže daće ti u drugoj smeni epidural, ja sam mrtva... Od 8h ozbiljno boli, idu do 95 i traju preko minut i na minut - dva, dolazi anesteziolog konačno u 9h. Muža drndaju na prijemu, još ga nema, a ja rame da iščupam od bolova. Stavlja iglu u kičmu i ja kažem stani, imam napon, zovu babicu, i kreće porođaj bez epidurala i muža.

Foto: youtube.com

Soba za pregled u bolnici

- Prvi napon, vraća se glavica, drugi duže traje ali izlazi ceo bebac, 2950 grama, 50 cm, oko 9:35h, bez epiziotomije i bez napuklog grlića, samo unutrašnje tkivo ušivaju jer je rukicom išao uz glavu. Ušivanje boli. Izvlače posteljicu, sve ok, i za pola sata me izbacuju, gužva… Evo me sad sam u apartmanu sama da se naspavam konačno. Rana više peče nego boli, mrtva sam od 70 sati nespavanja, ali je divan osećaj kad su ga čak i onako umazanog stavili na grudi, a on plače malo… Jedva čekam da ga donesu, da agonija nije počela u petak porođaj bi bio ok. 

Ivana je podelila svoju priču:

- Zaspala pre ponoći kad su me probudile kontrakcije oko 00:30, imala sam utisak da mi se istovremeno ide na oba načina u WC. Vidim da nešto nije kako treba, brojim, ali sve haotično nešto, muž me vozi u bolnicu oko 02h. Tamo me dočekaju polubesno, otvorena 2,5 prstiju, kažu to će sad polako. Vode me na pripremu, tamo mi pukne vodenjak, sve se izruči na pločice, ubaciše me na klizmu. Onda u boks, došao i muž, traže mu bris a meni rezultate krvi zbog epidurala. Pošto sam probila termin 5 dana, rezultati su zastareli, vade mi krv i čekam na rezultate. Dišem, bolovi jaki, muž je tu pa mu daju gazu natopljenu vodom da sisam. Onda grom i pakao, osećam da mi se ide u WC, nisam izgleda klizmu odradila kako treba, muž zove sestru, meni već loše od celog scenarija.

Foto: Shutterstock

Žena drži tek rođenu bebu koja plače

- Otvorena sam 5 prstiju, rezultati još nisu stigli, obilazi me neka nova babica, mlada, gotivna, kaže sad ćeš ti, ima da izleti ko metak, brzo se otvaraš. Ubrzo doguram do 7, nema više svrhe za epiduralom, dišem, odjednom osećam napone, kažem mužu da ih zove, dolazi babica i govori mi kako da dišem. Ja sve slušam, zadržavam dah, brada na grudi, mislim da nikad na vežbama nisam uspela toliko da zadržim dah. Babica kaže da je bebac visoko posle prvog napona, ja se odmah isprsila i kažem "Naučila sam kako da spustim", spuštam, i posle četvrtog napona ona izlazi u 05h! Stavljaju mi je na grudi, a ona, pogleda u nas, prvo u mene, pa u muža, kao da vidi da l joj se sviđamo… Plačem. Onda je nose, a mene ušivaju i to traje užasno dugo, nisam mogla da se suzdržim da ne vičem, mnogo je bolelo. Muž se zgranuo, stajao je u dnu vrata i nije mogao da podnese. Posle je ostao sa mnom dva sata dok me nisu odveli u sobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading