PET NEOBIČNIH, A EFEKTNIH TRIKOVA U KUHINJI: Poželećete odmah da ih isprobate!
Iskusne domaćice neretko izvuku neobiče trikove i savete kako da namirnice duže traju, kako da ih skladištite na pravi način ili kako da naučite da kupujete namirnice u skladu sa realnim potrebama vaše porodice.
Donosimo vam pet korisnih trikova koje ćete poželeti odmah da isprobate:
Beli luk sprečava truljenje voća
Naime, on uspešno sprečava prebrzo truljenje voća. Zato nekoliko prepolovljenih čenova belog luka stavite između voća u činiju i gledajte kako ono danima može ostati sveže.
Zamrznite sveže začinsko bilje
Izrežite začinsko bilje, sa malo pileće supe stavite u kalup za pravljenje leda i zamrznite. Kockice će dati ukus umacima od povrća, rižotu i supama. Možete to učiniti i sa nanom, no umesto supe stavite vodu. Zamrznute kockice možete ubacivati u ledeni čaj i uživati u njima svaki dan.
Kako da kuvano povrće zadrži boje
U ovome će vam pomoći jedan jednostavan trik - u kipuću vodu dodajte na vrh noža malo sode bikarbone.
Prženje ribe bez neprijatnih mirisa
Kada pržite ribu, sa njom pržite i polovinu jabuke i neće biti neprijatnog mirisa prženja ribe. Za svaku sledeću turu ribe morate staviti i polovinu jabuke sa izrezanom stranom na dnu tiganja.
Ukusnija krompir salata
Kod pripreme krompir salate, krompir pre rezanja potopite nekoliko minuta u mleko. Dobićete bogatiji ukus, savetuje Magazin Novosti.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)