TRENER POZNATIH: Ovo su tri SUPER namirnice, daju vam energiju i pomažu u mršavljenju

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

20.05.2024

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije dovoljno samo se baviti fizičkom aktivnošću, i morate da vodite računa i o ishrani pre i posle treninga.

TRENER POZNATIH: Ovo su tri SUPER namirnice, daju vam energiju i pomažu u mršavljenju

Foto: shutterstock

Megan Rup, poznati trener, koja sarađuje sa mnogim poznatim ličnostima, otkriva tri omiljene namirnice koje preporučuje za povećanje energije pre treninga.

Čia puding

Rup ističe da voli da konzumira čia puding napravljen od čia semenki, bademovog mleka i borovnica. Čia semenke su poznate po svom pozitivnom uticaju na zdravlje, snižavanju krvnog pritiska, smanjenju upale i podršci gubitka težine. Takođe, bogate su proteinima, mastima i vlaknima, što ih čini odličnim izvorom energije.

Borovnice bogate hranljivim materijama takođe se preporučuju za smanjenje upale, olakšavanje oporavka mišića i suzbijanje umora.

Republika

Foto: pixabay.com

Šargarepe se uvek preporučuju

Šargarepa i humus

Nutricionistkinja Kara Lajdon ističe da je važno uneti jednostavne, nerafinisane ugljene hidrate pre treninga, a šargarepa je odličan izvor ovakvih nutrijenata. Sa druge strane, humus pruža vlakna koja su korisna za oporavak nakon treninga, kao i dodatnu izdržljivost tokom vežbanja.

Puter od kikirikija

Megan Rup takođe preporučuje puter od kikirikija kao izvor proteina i zdravih masti. Ova namirnica je popularna među ultramaratoncima i može pružiti dodatnu energiju pre treninga.

Uzimanje ovih namirnica pre treninga može pomoći u obezbeđivanju potrebne energije i izdržljivosti tokom vežbanja, a istovremeno podržati oporavak mišića nakon treninga.<

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading