ZAŠTO SE JAVLJA CRVENILO U OČIMA? Pet načina kako da brzo rešite ovaj problem

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

24.04.2024

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvenilo očiju je čest simptom koji može da bude posledica različitih faktora, od alergija do toksina u telu ili problema sa jetrom.

ZAŠTO SE JAVLJA CRVENILO U OČIMA? Pet načina kako da brzo rešite ovaj problem

Foto: shutterstock

Iako može biti praćeno svrabom ili glavoboljom, uglavnom su uzroci crvenila očiju bezopasni mogu se sanirati bez odlaska kod lekara.

Hladne obloge

Hladne obloge su efikasan način za smanjenje upale i crvenila očiju. Stručnjaci preporučuju primenu hladnih obloga, poput hladne krpe ili kriški ohlađenog krastavca, kako bi se olakšao osećaj nelagodnosti uzrokovan crvenilom.

Digitalna detoksikacija

Dugotrajno gledanje u ekran može da dovede do smanjenog treptanja i uzrokovati zamor očiju. Preporučuje se pravljenje "pauza za treptanje" tokom korišćenja elektronskih uređaja, kako bi se održala ravnoteža vlage u očima. Povremena digitalna detoksikacija takođe može da bude korisna za oči.

Odmor od šminke

Iritacija očiju može da bude posledica određenih vrsta šminke, uključujući čak i puder za lice. Preporučuje se privremeno izbegavanje šminke ukoliko se primeti iritacija i crvenilo očiju, a za osobe sa osetljivim očima, hipoalergena šminka može da bude bolji izbor.

Foto: Shutterstock

Kapi za oči su jednostavno rešenje

Zaštita očiju od sunca

Kvalitetne sunčane naočare su važne za zaštitu očiju od štetnih sunčevih zraka. Preventivne mere, poput nošenja sunčanih naočara prilikom boravka napolju, su podjednako važne kao i pravilna nega očiju.

Kapi za oči kao rešenje

Kapi za oči ili veštačke suze mogu biti jednostavno rešenje za nadražene i crvene oči. Preporučuje se njihova upotreba kao bezbednog načina za ispiranje iritansa i borbu protiv suvoće očiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading