OVA PROMENA U STOLICI ZAHTEVA HITAN PREGLED: Ukazuje na problem koji se MORA rešiti!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji šest boja stolice i svaka ukazuje na različit problem.

OVA PROMENA U STOLICI ZAHTEVA HITAN PREGLED: Ukazuje na problem koji se MORA rešiti!

Foto: Shutterstock

Stručnjak za zdravlje creva Mišel Džeragti-Korns, koja predstavlja Eternalbeing, oglasila se i upozorila na određene boje stolice koje mogu biti znak za uzbunu.

- Naša paleta boja za izmet ima za cilj da podigne svest o tome šta koja boja može da kaže o zdravlju creva i koje boje mogu biti najopasnije - objasnila je Mišel za "Ekspres". 

Zelena boja izmeta

Zeleni izmet može biti od zelene ili plave hrane kao što su brokoli ili borovnice, rekla je Mišel.

- To bi mogao biti znak bakterijske infekcije zbog koje možete da se osećate bolesno od dijareje. Lekovi kao što su antibiotici, kontraceptivi i suplementi gvožđa mogu izazvati zelenu stolicu - poručuje.

Foto: Printskrin/Youtube/Vijesti Online

Šta znači zelena boja stolice

Žuta boja izmeta

Žuta hrana poput kurkume može uzrokovati da stolica izgleda žuto. Žuta stolica takođe može biti znak celijakije ili Kronove bolesti, dodala je ona.

Crna boja izmeta

- Crna stolica može biti posledica gvožđa, konzumiranja tamnog lisnatog povrća ili uzimanja dodataka aktivnom uglju. To takođe može biti znak raka creva, što ukazuje na osušenu ili staru krv iz gornjeg creva. Ako imate taman izmet, važno je da posetite doktora - tvrdi ona.

Crvena boja izmeta

Crveni izmet često znači da imate krv u stolici, što može biti rezultat preterane sile tokom pražnjenja creva ili hemoroida.

- Krv u stolici takođe može ukazivati na rak creva, posebno ako je povezan sa groznicom, prekomernom slabošću ili povraćanjem - rekla je Mišel, prenosi "Miror".

Bela boja izmeta

- Bleda boja takođe može biti znak nedostatka žuči u stolici. Ako niste promenili lek, trebalo bi da posetite lekara jer bi to moglo biti znak bolesti jetre - upozorava.

Srebrna boja

- Srebrni izmet nastaje kada se crna katranasta stolica i siva stolica koja sadrži masnoće kombinuju, što je uzrokovano malapsorpcijom. Ako vidite izmet te boje, razgovarajte sa svojim lekarom da isključite bilo kakva ozbiljna medicinska stanja - poručuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading