SRPSKI ONKOLOG SE OŠIŠAO ZBOG PACIJENTKINJE: "Uzeo sam makaze i došao u vizitu da im pokažem OVO"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Kovčin je srpski onkolog koji je svoje pacijente hteo da nauči važnu lekciju.

SRPSKI ONKOLOG SE OŠIŠAO ZBOG PACIJENTKINJE: "Uzeo sam makaze i došao u vizitu da im pokažem OVO"

Foto: YouTube/K1 Televizija

U proteklih 10 godina, broj obolelih od raka gotovo se udvostručio, a među pacijentima se primećuje i sve veći broj mladih. Dr Vladimir Kovčin, onkolog, ističe važnost podrške porodice, prijatelja i lekara tokom lečenja. Kako bi pružio dodatnu podršku svojim pacijentima, dr Kovčin je jednom prilikom odlučio da se ošiša do glave i došao je u vizitu kako bi im pokazao da je gubitak kose beznačajan u poređenju sa izazovima lečenja. 

- Strah od nepoznatog jedan je od najvećih strahova kod ljudi i dešava se da podrška najmilijih izostane. Međutim, za taj proces izlečenja neophodna je podrška porodice, prijatelja, čak i lekara. Ja se sećam, kada sam počeo da radim, koliko je teško, recimo mladim pacijentima, da ostanu bez kose. Nisam znao šta da radim, uzeo sam i ošišao se do glave i sledećeg dana došao u vizitu da im pokažem da je to bezveze i da će kosa porasti, ali da je bitno da se izbore sa tom svojom bolešću - otkrio je dr Kovčin.


Rast broja obolelih od raka: Statistički podaci

Interesantni statistički podaci ukazuju da se svake godine beleži između 5 i 7 procenata više novootkrivenih karcinoma, što na godišnjem nivou znači značajan porast. Dr Kovčin objašnjava da je ovo delimično posledica modernog načina života, naglašavajući da su karcinomi postali mnogo češći u poslednjih 100 godina. Kao jedan od faktora koji doprinose ovom trendu, navodi se industrijska revolucija, promene u ishrani i sve veće korišćenje brze hrane.

Foto: Youtube/ K1 Televizija

Vladimir Kovčin se ošišao zbog pacijentkinje


Iskustvo pacijentkinje

Violeta Bihorac, koja je pre tri godine saznala da boluje od agresivnog karcinoma dojke, podelila je svoje iskustvo u emisiji na Prva TV. Naglasila je da je saznanje o bolesti bilo veoma teško za nju i njenu porodicu, ali je istakla neophodnost podrške i humora kroz ceo proces lečenja. Njen suprug je bio neizmerna podrška, a zajedno su naučili da kroz šalu i humor lakše podnesu izazove sa kojima su se suočavali. Violeta je istakla koliko je važno da živi kako želi svaki dan maksimalno, kao i podrška koju je dobijala od svoje porodice i prijatelja, piše "Mondo".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading