SANDRA JE IMALA 17 GODINA KADA JE OTAC VIDEO KAKO UZIMA HEROIN: Ispovest SRPKINJE koja je prva priznala da ima SIDU I HIV

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sandra već 20 godina živi sa HIV-om, a počela je da se drogira godinu dana nakon smrti majke, kada je imala 12.

SANDRA JE IMALA 17 GODINA KADA JE OTAC VIDEO KAKO UZIMA HEROIN: Ispovest SRPKINJE koja je prva priznala da ima SIDU I HIV

Foto: YouTube/ UNA TELEVIZIJA

Sandra Mančić ima HIV već 20 godina i sada iz ove perspektive kaže da bi tada tu devojčicu koja je nekada bila poslala u ustanovu zbog svih načinjenih dela. Ostala je bez majke sa 11 godina. Sve je brzo išlo jedno za drugim, droga, zavisnost, hepatitis C, zatvor zbog smrti jednog mladića u njenoj kući, živela je bez redovnih obroka i bez struje, a onda je Sandra prelomila. Ona je jedina žena koja se javno deklarisala kao žena koja je HIV pozitivna i osoba koja boluje od side.

- Htela sam da budem narkomanka malo, sad gledajući tu devojčicu sa ove distance dala bih je u ustanovu za prevaspitivanje, rekla bih joj pravo je čudo što si živa. Imala sam 12 godina kada sam uzela prvi put, odmah sam heroin uzela, nemam svoje dete, ali gledam decu svojih prijatelja i uplašim se same sebe - kaže ona za UNA televiziju kako je izgledao momenat kada je saznala da je bolesna:

- Doktori ne koriste tu reč, oni su me već naučili da se to zove CD4. Nikad nisam od infektologa čula "Sandra ti nemaš samo HIV, imaš sidu". Teže mi je palo kada sam čula da imam HIV, jer je bila šok informacija. 

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@UNATELEVIZIJA

Ispovest Sandre Mančić

Kada je napunila 44 godine shvatila je da može da preživi, a onda se prisetila početaka kako je nabavljala drogu.

- Nisam je kupovala u prvo vreme, kupovala sam kada sam postala zavisnik sa 18 godina. Tada postajem zavisnik. Novac sam obezbeđivala tako što se sećam prve minđuše koju sam rasparala, jedna da stoji kod dečka druga kod mene i to je tako trajalo, onda su njegov deo i kod mene, otišli na heroin. Na kraju, kada sam prodala maminu burmu bilo je problema kod kuće. Otac me je video kako konzumiram drogu. Ušao je na vrata kada je momak vadio špric iz mene, (momenat kada je spušta na sto). Samo je zatvorio vrata, ništa nije rekao. Ništa nisam rekla, ustvari samo "eto sad si video, sad bar znaš" - kada je joj je otac preminuo znao je da mu je najmlađa ćerka heroinski zavisnik, ali i HIV pozitivna.

Sada, nikada neće moći da zaboravi jednu njegovu rečenicu.

- On mi je ipak rekao ono što je trebalo. To je "Ne treba da imaš decu", tako mi je rekao. Imala sam 17 godina, a on je kao jedini staratelj trebalo da da potpis da bih imala abortus i njega je to jako pogodilo - mislila je da će joj se ćerka zvati Una, kako je pisala u dnevniku. 

U zatvoru je sama sebi dala reč da je gotovo. Greške su ostavili posledice i to ne samo zdravstvene. Onda je odlučila da svoju životnu priču ispriča javno i tako dopre do mladih ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading