ŽENA SE GUŠILA U SOPSTVENOJ PLJUVAČKI ZBOG BOTOKSA: Lekari su OVO pronašli u njenoj krvi, moglo je biti FATALNO!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

20.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Htela je da se reši dosadne migrene, a onda se sve zakomplikovalo.

ŽENA SE GUŠILA U SOPSTVENOJ PLJUVAČKI ZBOG BOTOKSA: Lekari su OVO pronašli u njenoj krvi, moglo je biti FATALNO!

Foto: instagram/printscreen/alihallock

Žena iz Teksasa kaže da je zamalo umrla nakon što je primila injekcije botoksa zbog kojih je bila delimično paralizovana, da se gušila sopstvenom pljuvačkom.

Alisija Hlok (36) je na Instagramu podelila svoju mučnu priču, rekavši da je primila popularni "lek" za zamrzavanje mišića za lečenje migrene - botoks. 

- Na kraju sam imala retku komplikaciju koja je mogla da me ubije - napisala je majka troje dece u postu iz svog bolničkog kreveta 17. februara.

- Botoks se proširio na mišiće i po vratu i stvorio mi ogromne probleme. Kapci su mi spušteni, što izaziva jak pritisak, zamagljen vid i vrtoglavicu. Mišići na mom vratu su sada paralizovani tako da ne mogu da podignem sopstvenu glavu - rekla je ona. 

 

 

- Prebačena sam na intenzivnu negu kako bih bila stalno pod nadzorom i 6 epruveta su mi gurnute u grlo kako bih izbacila svu sluz koja mi je ostala zaglavljena u plućima i grlu -  rekla je Halok svojim pratiocima.

Sledećeg dana joj se stanje još više pogoršalo, toliko da nije mogla da diše!

- Sinoć sam imala toliko sluzi da sam skoro pa prestala da dišem. Morali su da mi stave kese kako bi mi povratili nivo kiseonika i sprečili da se onesvestim - dodala je ona. 

Alisija je bila sve lošije, toliko da je stavljena na sondu za hranjenje. 

Lekari su bili jako zabrinuti jer je postojala šansa da razvije botulizam, izuzetno retko stanje koje je potencijalno fatalno. Na kraju se ispostavilo da je on već razvijen kod nje. 

Botulizam je trovanje obično uzrokovano bakterijama koje rastu na nepropisno sterilisanom konzerviranom mesu i drugoj konzerviranoj hrani. Međutim, prema USA Todai, injekcije botoksa koriste istu vrstu toksina koji uzrokuje botulizam.

Kako je navela, još niko nije video ovakvu infekciju koja je izazvana botoksom. 

Posle 18 dana u bolnici, Halok je konačno puštena iz bolnice, ali njen oporavak još uvek traje.

- Radiću neke osnovne vežbe kod kuće, ali neću moći ponovo bezbedno da počnem sa fizikalnom terapijom i ambulantnom terapijom od četiri do šest nedelja dok botoks sasvim ne nestane i ne povratim potpunu snagu u mišićima - , objasnila je ona.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading