NIŠTA NIJE OSEĆALA, A ONO ŠTO JE IZAŠLO IZ NJE DAVNO JE UMRLO: Trauma koju nikada neće prevazići, a molila je za pomoć!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrala se neviđena drama.

NIŠTA NIJE OSEĆALA, A ONO ŠTO JE IZAŠLO IZ NJE DAVNO JE UMRLO: Trauma koju nikada neće prevazići, a molila je za pomoć!

Foto: Instagram

Džili Eni Skiner menadžerka kafića iz Kenta, doživela je neverovatan šok kada je, misleći da pati od moguće infekcije karlice, odjednom rodila dete u svom stanu. Iako je imala stanje koje se zove endometrioza i adenomioza, i bila na listi čekanja za operaciju zbog sindroma policističnih jajnika, nije ni sanjala da nosi dete. Dete, odnosno dečak, rođen je mrtav, u 24oj nedelji trudnoće. Iako nikada nije dala detetu ime, naziva ga "moj mali" i zauvek će čuvati sećanje na njega. Inače, ona je u tom periodu počela da pije nove lekove zbog čega je mislila da je to razlog da se oseća bolesno, a nije ni slutila da je trudna.

Ona je godinama pokušala da zakaže hirurško uklanjanje materice, ali doktori odbijaju njene molbe, tvrdeći da je suviše mlada i tražili su od nje da objasni zašto ne želi decu. Njena borba sa endometriozom i adenomiozom uzrokovala je jako krvarenja tokom ciklusa, zbog čega provodi prva četiri dana svakog ciklusa u krevetu. Njena potraga za dijagnozom trajala je godinama, a nakon što je konačno postavljena, izrazila je želju za histeretomijom.

Foto: Shutterstock

Žena nije znala da je trudna, a onda je rodila mrtvog dečaka


Pored fizičkih problema, ova žena se suočava i sa emocionalnim izazovima. Oseća se kao da je "u zatvorskoj ćeliji" i da ne može da kontroliše svoje telo. Zbog nedostatka podrške od strane NHS-a i osećaja krivice koji su joj nametnuti razmišljala je o samoubistvu i često je usamljena. Njena borba sa medicinskim problemima dovela ju je do osećaja da je nevidljiva i neshvaćena, piše "Dejli mejl".

Ona je počela da prikuplja sredstava kako bi pokrila troškove pregleda kod lekara, račune i oporavak nakon eventualne histerektomije. Njen slučaj je primer borbe jedne žene sa medicinskim sistemom i njegovim nedostacima, ali i primer snage i odlučnosti da se izbori sa nedaćama koje joj život nameće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading