CELA KUĆA VAM SMRDI NA DINSTAN LUK? Postoji način kako da vešto IZBEGNETE neprijatan miris

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primenite ovaj trik i dinstanje luka niko neće osetiti u kući.

CELA KUĆA VAM SMRDI NA DINSTAN LUK? Postoji način kako da vešto IZBEGNETE neprijatan miris

Foto: Shutterstock

Miris luka teško isparava iz prostorije. Iako daje posebnu i neobičnu aromu jelu, ipak, deluje kao da se miris uvukao u prostoriju i nemoguće ga je se rešiti. Postoji način koji će pomoći i ublažiti miris luka prilikom dinstanja. Reč je korišćenju sode bikarbone.

Zato, ako želite da sprečite neprijatan miris treba vam soda bikarbona. Kada isečete luk spustite ga u tiganj gde ga pržite na ulju i dodajte jedinu kašičicu sode bikarbone. Ako je reč o nekoj većoj količini luka onda dodajte malo više sode bikarbone, otprilike jednu veliku kašiku. Nakon toga luk možete dinstati kao i inače. Soda bikarbona ovde služi i da zgusne luk, tako da zapršku možete ovoga puta izbeći.

Foto: pixabay.com

Kako dinstati luk da ne smrdi

Kako ukloniti miris sa ruku?

Nakon što smo saznali kako se osloboditi neugodnog mirisa luka iz našeg doma, važno je obratiti pažnju na jednostavan način kako se osloboditi neugodnog mirisa luka s naših ruku.


Jedna korisnica društvene mreže TikTok je objavila video u kojem je preporučila da operemo ruke sa dve ili tri kašike sirćeta, a zatim da ih operemo običnim sapunom za ruke. Kako tvrdi, ovo nije ništa zahtevno već je potrebno samo lepo nakon toga oprati sapunom ruke. Ovaj jednostavan kućni  trik može biti efikasan način da se rešimo upornog mirisa luka na rukama, posebno nakon kuvanja ili seckanja luka.

Pored upotrebe sirćeta i sapuna, postoje i druge metode za uklanjanje mirisa luka sa ruku. Neki preporučuju trljanje ruku o nerđajući čelik, poput sudopere ili noža, dok drugi preporučuju korišćenje paste od sode bikarbone i vode. Međutim, prema iskustvu korisnice sa TikToka, kombinacija sirćeta i sapuna za ruke je najefikasnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading